Poznáme kompletný program festivalu Pohoda

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pohoda na Pohode
Návštevníci Pohody počas tretieho dňa festivalu Bažant Pohoda 2013. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 18. júna (WEBNOVINY) – Organizátori multižánrového festivalu Bažant Pohoda zverejnili kompletný program jeho 18. ročníka, ktorý sa bude konať od 10. do 12. júla na trenčianskom letisku. Časový rozpis sa nachádza na oficiálnej webstránke festivalu a obsahuje harmonogram všetkých hudobných vystúpení, podujatí a akcií, ktoré sa na festivale uskutočnia.

V prvý festivalový večer sa návštevníci a návštevníčky môžu tešiť na vystúpenia formácie Deap Vally, speváčok Katarzie a Madame Pepper či Ukrajinskej národnej filharmónie. Od 23:00 bude hlavný Bažant stage patriť nemeckým priekopníkom elektronickej hudby Kraftwerk. Po nich ešte zahrá skupina Kosa z Nosa a speváčka Juana Molina.

Na druhý deň sa na hlavných scénach predstaví viacero slovenských interpretov. Budú medzi nimi skupiny Billy Barman, Vrbovskí víťazi, Korben Dallas či rapper Vec a hudobník Martin Valihora. Neskôr vystúpia aj Banjo Band Ivana Mládka, LolaMarsh, Bachtale Apsa, The Selecter, Esazlesa, Sima Martausová, When Saints Go Machine alebo Fallgrapp.

Video: Kraftwerk – The Robots

Piatkový večer prinesie tiež tvorbu formácie Transglobal Underground a albánskej dychovej kapely Fanfare Tirana, skupín Analogik a The Afghan Whigs a Putan Clubu. Z headlinerov vystúpia americká rapperka Azealia Banks a škótska formácia Travis. Okrem toho zahrajú aj nemeckí Modeselektor.

V sobotu sa predstavia Walter Schnitzelsson, Marián Varga a Noneto, Ventil RG či Tricot. Po nich zahrajú napríklad skupiny Preservation Hall Jazz Band, Vložte kočku, Money for Rope a Slobodná Európa. Večer sa na Orange stagei začne vystúpením Fatoumaty Diawary a Roberta Fonsecu. Po nich, avšak na hlavnom pódiu, sa predstaví americká speváčka Kelis. Neskôr sa môžu návštevníci a návštevníčky tešiť na speváčku Janu Kirschner, formáciu Mogwai, hudobníka Trickyho, britských Suede, Goldfrapp a Disclosure.

Video: Jana Kirschner – Sama

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.pohodafestival.sk a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Azealia banksBilly BarmanJana KirschnerMarián VargaMartin ValihoraSima MartausováWalter Schnitzelsson