Novým headlinerom festivalu Hip Hop Žije bude Ace Hood

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Acehood
Americký rapper Ace Hood. Foto: facebook.com/AceHood

BRATISLAVA 27. júna (WEBNOVINY) – Organizátori druhého ročníka festivalu Hip Hop Žije, ktorý sa začne v piatok o 16:00 na bratislavských Zlatých pieskoch, oznámili, že novým headlinerom bude americký rapper Ace Hood. Ten nahradil pôvodne avizovaného DMX-a, ktorý musel účasť zrušiť po tom, čo si 17. júna počas vystúpenia vo Viedni odhryzol kus jazyka. Ace Hood zas pre vystúpenie v Bratislave zrušil účasť na nedeľnom odovzdávaní BET Awards v Los Angeles. Jeho koncert sa uskutoční v noci zo soboty na nedeľu, teda v čase, keď mal vystúpiť DMX.

Video: Ace Hood – Bugatti ft. Future, Rick Ross

Dvadsaťšesťročný Ace Hood, vlastným menom Antoine McColister, pochádza z Floridy a na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 2006. O dva roky neskôr vydal debutový album Gutta, po ktorom nasledovali nahrávky Ruthless (2009), Blood, Sweat & Tears (2011) a Trials & Tribulations (2013). Okrem toho má na konte množstvo mixtapeov a tento rok plánuje vydať nový album Beast Of The South. Medzi jeho najznámejšie skladby patria Bugatti, Body 2 Body a Hustle Hard.

Na festivale, ktorý potrvá do 29. júna, sa okrem Ace Hooda predstaví ešte jeden interpret z USA – Lord Lhus. Zvyšok vystupujúcich budú tvoriť interpreti zo Slovenska a Česka ako napríklad Prago Union, Kontrafakt, Vec, Majk Spirit, H16, Názov Stavby, Moja Reč, Orion, Gramo Rokkaz, 4D, Slipo & Hajtkovič, Momo, Zverina & Shomi, Separ, Boyband, Ektor, Strapo, Paulie Garand, Radikal & Tafrob, Suvereno či Plexo, Mugis & Majself. Sprievodnými podujatiami festivalu budú turnaj v streetbale, tanečný workshop s tanečnicou Lady Mel a graffiti jam & battle. Vstupenky v cene 33 eur sú v predaji v sieti Ticketportal, pričom táto cena platí do piatku 12:00.

Agentúru SITA za organizátorov informoval Jano Baran.

Zoznam vystupujúcich na Hip Hop Žije 2014:

Ace Hood, Lord Lhus, Prago Union, Kontrafakt, Vec, Majk Spirit, H16, Názov Stavby, Moja Reč, Orion, Gramo Rokkaz, 4D, Slipo & Hajtkovič, Momo, Zverina & Shomi, Separ, Boyband, Ektor, Strapo, Paulie Garand, Radikal & Tafrob, Suvereno, Plexo, Mugis & Majself, Elpe & Billy Hollywood, Adiss, Layla, Morelo, Jay Diesel, Martez Beatbox, Grimaso, Yanko Kral, ILPP Crew (Delik, Gleb & Haha Crew), RZB, Hely, Grendy, DJ Abe, Miko, Metys, Lkama, DJ Kwe, Fantom, Bio, Krok Spet, 1210 Symphony, Lady Mel, BJ Piggo, DJ Spin, DJ Fazo, Viktor Hazard, Koogee

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Majk Spirit