Lajčák ocenil Zlatou plaketou dirigenta Viliama Karmažina

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lajcak viliam Karmazin
Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (vpravo) odovzdal Zlatú plaketu za šírenie dobrého mena Slovenska a za prezentáciu vysokej kvality slovenskej kultúry v zahraničí dirigentovi Viliamovi Karmažinovi (vľavo). Bratislava, 4. júl 2014. Foto: SITA/MZV SR

BRATISLAVA 4. júla (WEBNOVINY) – Dirigenta Viliama Karmažina ocenil podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák Zlatou plaketou.

Ocenenie dirigentovi udelil šéf slovenskej diplomacie v piatok za šírenie dobrého mena Slovenska a za prezentáciu vysokej kvality slovenskej kultúry v zahraničí. „Myslím si, že Slovensko by malo vedieť o takých ľuďoch, ako ste vy,“ poďakoval sa minister Miroslav Lajčák dirigentovi Viroslavovi Karmažinovi pri odovzdávaní ocenenia.

Ako ďalej agentúru SITA informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Viliam Karmažin figuruje v Guinessovej knihe rekordov ako človek, ktorý najdlhšie dirigoval umelecké teleso.

Popri dirigovaní speváckeho zboru Zvon zo Serede pôsobil ako pedagóg na viacerých školách. So zborom reprezentoval slovenské umenie v mnohých krajinách Európy, posledný koncert brilantnej 76-ročnej kariéry dirigoval deň pred svojimi 90. narodeninami 22. septembra 2012 na domácej pôde, v Seredi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miroslav Lajčák