Paul McCartney po chorobe znova vyrazil na turné

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Legandárny Paul McCartney oslavuje 70. narodeniny
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 6. júla (WEBNOVINY) – Britský hudobník Paul McCartney znova vyrazil na turné Out There, ktoré musel v máji prerušiť pre bližšie nešpecifikované vírusové ochorenie.

Sedemdesiatdvaročný niekdajší člen The Beatles odohral v sobotu koncert v Albany v štáte New York. McCartney musel najprv v máji pre spomínanú chorobu zrušiť koncerty v Japonsku a Južnej Kórei, následne ho v Tokiu na šesť dní hospitalizovali a nakoniec začiatkom júna na odporúčanie lekárov preložil sedem júnových koncertov v USA na október. Posledné vystúpenie pred chorobou absolvoval 1. mája v Kostarike.

Paul McCartney

je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias. V rokoch 1960 až 1970 bol členom The Beatles. Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov.

Po rozpade kapely pôsobil do roku 1981 v skupine The Wings, v ktorej hrala aj jeho už zosnulá manželka Linda McCartney. Je tiež členom dua The Fireman, s ktorým vydal tri albumy. Rodák z Liverpoolu má na konte 16 sólových štúdioviek, pričom zatiaľ poslednú s názvom New vydal vlani v októbri. Dvakrát ho uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a o jedenásť rokov neskôr aj ako sólového umelca.

Informácie pochádzajú z webstránky www.bbc.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Paul McCartney