Vo štvrtok 24. júla začína 15. ročník Festivalu peknej hudby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
MICHAL MOTÝĽ TENTET

BRATISLAVA 21. júla (WBN/PR) – Vo štvrtok 24. júla začína 15. jubilejný ročník Festivalu peknej hudby v Banskej Štiavnici a okolí. Festival otvorí sólovým koncertom o 20.00 h v kostole Sv. Kataríny britský klávesista Rick WAKEMAN, ktorý vystúpi na Slovenku po prvý raz.

Druhý festivalový deň piatok 25.7. bude patriť výlučne slovenským umelcom. O 17.00 sa uskutoční vernisáž výstavy sochárky Jany Galaxie Brisudovej a Stanislava Kiču na Starom zámku a o 20.00 h koncert pod názvom Večer s Vladimírom Godárom venovaný tvorbe popredného slovenského skladateľa. V podaní orchestra Cappella Istropolitana zaznie prierez orchestrálnej a sólovej Godárovej tvorby. Ako sólisti sa predstavia riaditeľ Festivalu peknej hudby, violončelista Eugen Prochác, huslista Stanislav Palúch a harfistka Katarína Turnerová.

V sobotu 26. júla sa festival presunie už tradične do barkovej kaplnky kaštieľa vo Sv. Antone , kde o 11.00 h dopoludnia zaznie komorný koncert vynikajúcich slovenských sólistiek. V spoločnom projekte pod názvom Španielske romance vystúpia mladá slovenská operná hviezda a sólistka SND sopranistka Eva Hornyaková a gitaristka Miriam Rodriques Brüllová.

Umelecký súbor TRIO GALUP, ktorí tvoria francúzsky klavirista Pascal Gallet a flautista Olivier Luschini spolu s violončelistom Eugenom Prochácom sa po prvý raz predstavi v rámci večerného koncertu v sobotu o 20.0 h v kostole Sv. Kataríny.

Záver Festivalu peknej hudby bude patriť formácii MICHAL MOTÝĽ TENTET s projektom SUNFLOWERS LIVE, kotrý vystúpi v hudobnom altánku kúpeľov Sklené Teplice o 11.00 hod.

www.peknahudba.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať