Richard Müller a Fragile pridali v Žiline koncert naviac

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Muller, Fragile
Foto: facebook.com

BRATISLAVA 25. júla (WEBNOVINY) – Slovenský spevák Richard Müller a skupina Fragile odohrajú 4. októbra v rámci turné Hlasy 2 v Žiline dva koncerty. Pôvodne mali zaspievať iba o 19:30, vstupenky na toto vystúpenie sú však už vypredané. Interpreti sa preto rozhodli, že v ten istý deň usporiadajú pre fanúšikov a fanúšičky ďalší koncert o 16:00.

V štúdiu pracujú na piesňach

Okrem toho sa predstavia aj v iných slovenských mestách, medzi ktorými nebudú chýbať Trenčín, Martin, Zvolen, Košice, Bratislava, Nitra, Trnava, Hlohovec a mnohé ďalšie. Niekoľko vystúpení majú pripravených aj pre priaznivcov z Českej republiky. „Na turné sme pridali mestá, kde sme minulý rok nekoncertovali. Snažím sa komunikovať s ľuďmi, celkom vážne beriem podnety od fanúšikov, kde by sme mali a mohli vystúpiť. A ak zistíme, že je záujem, tak ideme tam. Vypredané koncerty ma veľmi tešia, pre človeka na tejto profesionálnej dráhe je to veľká pocta,“ vyjadril sa Müller. Vstupenky na turné Hlasy 2, ktoré odštartuje v septembri, si môžu záujemcovia a záujemkyne kúpiť v sieti Predpredaj.sk.

Müller a Fragile teraz pracujú v štúdiu, aby do a cappela formy spracovali čo najviac piesní. „Na tomto projekte odvádza najviac práce dvojica Braňo Kostka a Jana Golisová. Už niekoľko mesiacov pripravujú aranžmány, ktoré potom spolu dolaďujeme. Pracovať s Fragile je magické. Sú to profesionáli, ktorí pracujú sústavne a sú nesmierne kritickí voči sebe aj voči mne. Okrem toho sú Fragile ľudsky naozaj úžasný kolektív. Som šťastný, že sa naše cesty spojili,“ povedal 52-ročný niekoľkonásobný Zlatý Slávik.

Richard Muller & Fragile – Štěstí

Na jeseň vyjde aj album

Na jeseň chce spevák spolu s Fragile vydať aj nahrávku, ktorá bude obsahovať nové verzie skladieb ako Rieka, Baroko, Nahý II alebo Hluk. „Album vyjde 16. septembra a presne vtedy bude aj krst v bratislavskom hoteli Sheraton. Mojím snom bolo urobiť troj-CD a pracujeme na tom, aby sa to aj podarilo. Album bude obsahovať live verziu z turné Hlasy 1, dvojhodinové live DVD a nové štúdiové CD. Vydavateľstvo Universal Music nám vyšlo v ústrety a dohodli sme sa, že môžme urobiť pekný luxusný obal. Chceme potešiť fanúšikov nielen dobrým obsahom, ale aj formou,“ dodal Müller.

Richard Müller počas kariéry spolupracoval aj s Jarom Filipom, Petrom Hapkom, Milanom Lasicom, Ivou Bittovou či Marcelom Buntajom. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Tlaková níž, Nočná optika, Spočítaj ma, Cigaretka na 2 ťahy, Milovanie v daždi, Štěstí je krásná věc, Po schodoch, Baroko alebo V tom istom meste. Jeho zatiaľ posledným sólovým albumom je nahrávka Ešte (2011), na ktorej syn herca Vladislava Müllera a herečky Elišky Müllerovej spolupracoval najmä s Ivanom Táslerom. Dvojica Müller – Tásler sa pri práci stretla po desiatich rokoch. Predtým hudobníci spolupracovali na štúdiovke 01 (2001). Müller vlani vydal s vokálnou formáciou Fragile album Hlasy, ku ktorému absolvovali aj úspešné turné.

Termíny turné Hlasy 2:

29. septembra – Trenčín, Posádkový klub ODA (19:00)

2. októbra – Piešťany, Dom umenia (19:00)

4. októbra – Žilina, Dom odborov (16:00, 19:30)

5. októbra – Martin, Kino Strojár (19:30)

6. októbra – Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku (19:00)

8. októbra – Zvolen, Dom kultúry Podborová (19:00)

9. októbra – Liptovský Mikuláš, Dom kultúry (18:00)

11. októbra – Prešov, Kino Scala (19:30)

12. októbra – Košice, Spoločenský pavilón (19:00)

15. októbra – Humenné, MSKS (19:00)

16. októbra – Michalovce, MSKS (19:00)

17. októbra – Lučenec, Kino Apollo (19:00)

21. októbra – Bratislava, NTC (19:00)

24. októbra – Nitra, PKO Nitra (19:00)

25. októbra – Prievidza, Športová hala Niké Aréna (19:00)

26. októbra – Banská Bystrica, Aula SZU (19:00)

28. októbra – Púchov, Dom kultúry (19:00)

29. októbra – Trnava, Dom kultúry (19:00)

14. novembra – Tatranská Lomnica, Tenis Centrum (19:00)

24. novembra – Hlohovec, Dom kultúry (19:00)

Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Richard Müller