Dvom členom formácie Rudimental udelili čestné tituly

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rudimental
Britská formácia Rudimental Foto: telegraph.co.uk

BRATISLAVA 25. júla (WEBNOVINY) – Dvom členom britskej formácie c udelili titul Honorary Masters of Music. Piersa Aggeta a Kesiho Drydena si vo štvrtok takto uctila Leeds Metropolitan University, na ktorej obaja v roku 2008 ukončili štúdium v odbore Creative Music and Sound Technology. Čestný titul, ktorý získali za prínos umeniu, oboch hudobníkov veľmi potešil.

„Je to veľký úspech a výborný pocit, keď vás niekto ocení za vašu tvrdú prácu. Ostatné dva roky slávime úspechy, ktoré sprevádzalo množstvo veľkých udalostí. Tou najväčšou bolo tohtoročné účinkovanie na festivale Glastonbury,“ uviedol Aggett.

Video: Skladba Feel The Love od Rudimental s Johnom Newmanom

Z titulu mal radosť aj Dryden, ktorý študentom odporučil, aby po ukončení univerzity na sebe tvrdo pracovali. Susan Price z Leeds Metropolitan University vyhlásila, že škola je na hudobníkov a ich úspechy veľmi hrdá.

Kvarteto Rudimental, v ktorom okrem spomínaných členov pôsobia aj Amir Amor a DJ Locksmith, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2010. Do širšieho povedomia sa dostali v roku 2012 vďaka skladbe Feel the Love, na ktorej spolupracoval aj spevák John Newman. Pieseň sa umiestnila na prvej priečke britského singlového rebríčka a formácia vďaka nej získala nomináciu na Brit Award.

Vlani v apríli vydali debutovú štúdiovku Home, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú aj single Spoons, Not Giving In, Right Here, Free, Powerless alebo tiež hit Waiting All Night (feat. Ella Eyre), za ktorý získali Brit Award.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia