Tony Bennett a Lady Gaga zverejnili skladbu Anything Goes

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lady gaga maso
Kontroverzná Lady Gaga v šatách z mäsa. Foto: cbsnews.com

BRATISLAVA 29. júla (SITA) – Americká speváčka Lady Gaga a legendárny spevák Tony Bennett zverejnili prostredníctvom portálu Soundcloud coververziu piesne Anything Goes. Skladba, ktorú zložil Cole Porter, sa bude nachádzať na spoločnom džezovom albume s názvom Cheek to Cheek. Novinka by sa mala do predaja dostať v septembri.

Dvadsaťosemročná interpretka a jej 87-ročný kolega za sebou majú už spoluprácu na skladbe The Lady Is A Tramp, ktorá sa objavila na Bennettovom albume Duets II (2011). Obaja si nevedia vzájomnú spoluprácu vynachváliť.

„Medzi mnou a Tonym môže byť 60-ročný vekový rozdiel, no keď spievame džez, nedelí nás nič,“ vyjadrila sa rodáčka z New Yorku. „Mojou obľúbenou interpretkou je Lady Gaga, je najlepšia. Poviem vám, že som doteraz nestretol nikoho, kto by mal viac talentu, ako táto dáma,“ povedal zase pre reláciu MTV News Bennett.

Video: Lady Gaga & Tonny Bennett – Anything goes

Prvým hitom Tonyho Bennetta, ktorý dodnes vydal už 54 štúdiových nahrávok, bola skladba Because of You z rovnomenného debutového albumu z roku 1952. Nasledovali ďalšie úspešné piesne ako Cold, Cold Heart, Rags to Riches či Stranger in Paradise a v roku 1962 nahral jednu zo svojich najznámejších skladieb I Left My Heart in San Francisco.

Jeho kariéra začala koncom 60. rokov upadať, nedarilo sa mu ani v osobnom živote, prišiel o manažéra a nemal podpísané žiadne zmluvy. V roku 1979, keď sa mu rozpadlo druhé manželstvo, takmer zomrel po predávkovaní kokaínom. V 90. rokoch sa vrátil na scénu a následne nahral niekoľko úspešných albumov – spomínaná nahrávka Duets II (2011) dokonca ovládla americký albumový rebríček Billboard 200.

Spevák má na konte 17 prestížnych cien Grammy, pričom jedna z nich je za celoživotné dielo, a na celom svete predal viac ako 50 miliónov albumov. Je nielen speváckou legendou, ale aj uznávaným maliarom. Namaľoval napríklad aj Lady Gagu, ktorá mu pózovala nahá.

Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Na konte má päť Grammy, pričom dve z nich si vyslúžila vďaka skladbe Bad Romance pochádzajúcej z EP The Fame Monster (2009).

Z druhého albumu Born This Way (2011) pochádzajú single Born This Way, Judas, Edge Of Glory, You And I a Marry The Night. Začiatkom novembra 2013 vydala tretiu štúdiovku Artpop. Lady Gaga predala celosvetovo približne 24 miliónov kópií albumov a 125 miliónov kópií singlov. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a v roku 2012 ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta.

Informácie pochádzajú z webstránky www.gigwise.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lady GagaTony Bennett