Nový album Taylor Swift dostal názov 1989

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Taylor swift
Americká speváčka a herečka Taylor Swift. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 19. augusta (WEBNOVINY) – Americká speváčka a herečka Taylor Swift oznámila, že jej piata štúdiovka sa bude volať 1989 a vyjde 27. októbra. Dvadsaťštyriročná interpretka taktiež prezradila, že nepôjde o country album, ale o popovú nahrávku. „Toto je môj prvý oficiálny, dokázateľne popový album,“ vyhlásila Swift, ktorá v pondelok zverejnila aj prvý singel z novinky. Je ním pieseň Shake It Off, ku ktorej už nakrútila aj videoklip.

Video: Taylor Swift – Shake It Off

Taylor Swift debutovala na hudobnej scéne v roku 2006 eponymným albumom, ktorý získal v USA päťnásobnú platinovú platňu. Nasledovala štúdiovka Fearless (2008), ktorá bola ešte úspešnejšia ako jej predchodca a dosiahla šesťnásobnú platinu. Tretí album Speak Now (2010) je v súčasnosti v USA certifikovaný štvornásobnou platinovou platňou. Z jej zatiaľ poslednej štúdiovky Red (2012) sa len počas prvých siedmich dní v USA predalo vyše 1,2 milióna kópií a taktiež už dosiahla štvornásobnú platinu.

Swift má okrem siedmich Grammy na konte pätnásť American Music Awards, dvanásť Billboard Music Awards či šesť CMT Music Awards. V roku 2009 sa objavila v seriáli Kriminálka Las Vegas (2000), zahrala si aj vo filme Na svätého Valentína (2010) a najbližšie sa predstaví v sci-fi dráme Darca, ktorá by sa mala do slovenských kín dostať 11. septembra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Taylor Swift