Štartuje Uprising Reggae Festival, pozrite si celý line-up

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Uprising reggae
Foto: archívne, SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 21. augusta (WEBNOVINY) – Na bratislavských Zlatých pieskoch sa dnes podvečer začne siedmy ročník Uprising Reggae Festivalu, ktorý potrvá až do nedeľného rána. Tohtoročnou novinkou je štvrtkový Opening Day a tiež nový stage Arena.

Dnes sa na hlavnom pódiu predstavia Cornerstone Roots, Medial Banana a Mellow Mood. Na Dancehall stagei to budú napríklad Pull Up Unity, Grem, Deadly Hunta či Rocky Leon, na Mungo’s Station zas Mungo’s Hi Fi, Charlie P, Fireson a United Forces Of Dub. Spomínaný nový stage s názvom Arena bude vo štvrtok zavretý. Na štvrtkový Opening Day je potrebné si kúpiť samostatnú vstupenku v cene 15 eur.

Obrazom: Uprising Reggae Festival na Zlatých Pieskoch (2013)

Piatkový program na hlavnom pódiu odštartuje o 14:00 formácia Campana Batucada. Po nej vystúpia N3o Akustika, Riddim Colony, Dubtonic Kru, Jah9, Junior Kelly, Collie Buddz, Jimmy Cliff a Gentleman’s Dub Club. Na zvyšných troch stageoch budú mať v druhý deň podujatia návštevníci možnosť vidieť koncerty interpretov ako Fitta Warri, Boyband, Lion D, Dancehall Masak-Rah, Taiwan Mc, Riddim Tuffa, Addis Pablo & Suns Of Dub, DJ K či Yarah Bravo.

V sobotu sa na hlavnom pódiu predstaví väčšina headlinerov, keď svoje koncerty odohrajú Shaggy, KRS-One aj The Skatalites. Okrem nich sa na main stagei objavia aj Superior & Foolproof Riddims, Wailing Trees, Moja Reč & Komplot Band, Jah Sun & House Of Riddim, Ward 21 & Marcy Chin, Chronixx & Zinc Fence Redemption a Dub Fx. Na ostatných scénach vystúpia počas záverečného dňa napríklad U-Cee & Rebellion The Recaller feat. Mortal Kombat Sound, Tono S. & Beyuz, Vec & Škrupo, Spectacular, YT, Daddy Freddy, J Bostron, La3no Cubano či Aphrodite.

Video: Uprising Reggae Festival: Love – Energy – Positive 2014

Súčasťou festivalu bude aj množstvo sprievodných aktivít ako zápasy v bahne, tanečné workshopy a exhibície, kino, divadlo, stolný futbal, preteky vodných bicyklov, streetart a graffiti, slackline, joga alebo pivná cesta. Kompletný program je dostupný na oficiálnej webstránke www.uprising.sk. Dvojdňové permanentky stoja momentálne 45 eur a sú v predaji v sieti Ticketportal alebo na webstránke www.uprising.sk. Na mieste bude vstupné na piatok a sobotu stáť 50 eur. Jednodňový lístok na piatok stojí 30 eur, na sobotu 35 eur, oba sa budú dať kúpiť iba priamo na mieste konania.

Informácie pochádzajú z webstránky www.uprising.sk a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia