Českého speváka Michala Hrůzu prepustili do domácej liečby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michal Hrůza
Český spevák Michal Hrůza. Foto: facebook.com/michalhruza

BRATISLAVA 2. septembra (WEBNOVINY) – Českého hudobníka Michala Hrůzu prepustili do domácej liečby. Informáciu zverejnili zástupcovia speváka na svojej oficiálnej webstránke, kde sa tiež poďakovali fanúšikom a fanúšičkám za podporu a špeciálne aj lekárom, ktorí sa o 43-ročného interpreta starali.

„Máme veľkú radosť, že sa Michalov zdravotný stav zlepšil natoľko, že ho mohli po mesiaci a pol prepustiť do domácej liečby so špeciálnym terapeutickým programom. Naďalej však Michala k úplnému uzdraveniu čaká dlhá cesta, ktorá nebude ľahká, ako pre jeho rodinu, kapelu, tak najmä pre Michala samotného,“ uviedli v oficiálnej tlačovej správe.

Hrůzu hospitalizovali vo štvrtok 17. júla v ranných hodinách po napadnutí pri pouličnej potýčke približne o 03:30. Hrůza sa vtedy spoločne s ďalšími ľuďmi snažil ukončiť bitku na Stodolnej ulici. Keď však účastníkom incidentu pohrozil privolaním polície, dvaja mladíci vo veku 18 a 19 rokov ho napadli.

Pri páde na dlažbu utrpel spevák vážne poranenia mozgu, ktoré si vyžiadali takmer dvojhodinovú operáciu. Po dvoch týždňoch ho postupne prebrali z umelého spánku a jeho stav sa začal pomaly zlepšovať. Muzikanta následne previezli z Ostravy do rehabilitačného strediska v Prahe.

Oboch útočníkov polícia zadržala a obvinila z výtržníctva a vydierania. V prípade odsúdenia im hrozí trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov. Mladíkov už prepustili z väzby.

Video: Michal Hrůza – Zakázané uvolnění

Michal Hrůza sa preslávil v kapele Ready Kirken, ktorú pomáhal zakladať v roku 1996. S formáciou vydal album Vlny (2001), z ktorého pochádza aj singel Zejtra mám, ďalej tiež nahrávky Čekal jsem víc (2002), Krasohled (2004) a Asi se něco děje (2006). Spevák a gitarista následne odštartoval sólovú kariéru a založil Kapelu Hrůzy, s ktorou už fanúšikom a fanúšičkám ponúkol štúdiovky Bílá velryba (2007), Napořád (2009) a Noc (2012). Pre kolegyňu Anetu Langerovú napísal hit Voda živá.

Informácie pochádzajú z webstránky www.michalhruza.cz a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michal Hrůza