Vo veku 63 rokov zomrel spevák kapely Survivor Jimi Jamison

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Survivor jamison
merický spevák Jimi Jamison. Foto: facebook.com/survivortheband

BRATISLAVA 2. septembra (WEBNOVINY) – Vo veku 63 rokov zomrel spevák americkej rockovej kapely Survivor Jimi Jamison. Rodák z Mississippi posledný raz vydýchol 31. augusta vo svojom dome v Memphise v dôsledku infarktu.

Formácia, v ktorej spieva aj Dave Bickler, pritom v sobotu 30. augusta koncertovala v kalifornskom Morgan Hill. „Celá rodina okolo kapely Survivor je v šoku a veľmi smutná, pretože odišiel náš brat Jimi Jamison. Naše myšlienky, láska a modlitby patria jeho rodine a priateľom,“ uviedli na oficiálnom facebookovom profile kapely.

Video: Survivor – Eye Of The Tiger

Jimmy Wayne „Jimi“ Jamison sa narodil 23. augusta 1951. Koncom 70. rokov minulého storočia spieval v kapele Target a začiatkom 80. rokov vo formácii Cobra. K Survivor sa pridal v roku 1984, keď už mali na konte hit Eye of the Tiger, ktorý preslávil film Rocky III (1982). Jamison s formáciou vydal štúdiovky Vital Signs (1984), When Seconds Count (1986), Too Hot to Sleep (1988) a Reach (2006), z ktorých pochádzajú skladby ako I Can’t Hold Back, High on You, The Search Is Over či Is This Love.

Na konte majú tiež hit Burning Heart, ktorý sa objavil na soundtracku filmu Rocky IV (1985). Jamison pôsobil aj ako sólový hudobník. Vydal albumy ako When Love Comes Down (1991) či Crossroads Moment (2008). Naspieval a pomáhal pri skladaní piesne I’m Always Here, ktorá je známa zo seriálu Pobrežná hliadka (1989 – 2001).

Informácie pochádzajú z webstránky www.tmz.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia