Robert Plant zverejnil videoklip k piesni Rainbow

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Britský spevák Robert Plant
Robert Anthony Plant sa narodil 20. augusta 1948 vo West Bromwich v Staffordshire. Preslávil sa v spomínanej legendárnej kapele Led Zeppelin, s ktorou vydal albumy ako Led Zeppelin II (1969), Led Zeppelin III (1970), Led Zeppelin IV (1971) či Physical Graffiti (1975). Plant počas sólovej kariéry spolupracoval napríklad so skupinami ako Priory of Brion, Strange Sensation alebo Band of Joy, s bývalým kolegom a gitaristom Led Zeppelin Jimmym Pageom, či so speváčkou Alison Krauss. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 10. septembra (WEBNOVINY) – Britský spevák Robert Plant zverejnil videoklip k piesni Rainbow. O réžiu novinky, v ktorej je možné vidieť okrem bývalého lídra už nefungujúcej kapely Led Zeppelin napríklad aj staré automobily, sa postaral Brett Sullivan.

Obrazom: Britský spevák Robert Plant

Skladba Rainbow je prvým singlom z aktuálneho albumu Lullaby and… The Ceaseless Roar, ktorý 66-ročný Plant uviedol na trh 8. septembra. Na štúdiovke, ktorá ponúka dovedna jedenásť skladieb, so spevákom spolupracovala formácia The Sensational Space Shifters.

Video: Robert Plant – Rainbow

Plant v utorok v rozhovore s fanúšikmi a fanúšičkami prostredníctvom sociálnej siete Facebook prezradil, že plánuje nahrávanie s americkým hudobníkom Jackom Whiteom, známym z formácií The Raconteurs, The Dead Weather či z už nefungujúceho dua The White Stripes. „Rád by som s ním nahral singel. Rád by som spravil pieseň Love Me, ktorú pôvodne nahral The Phantom. V skutočnosti cestujem v nedeľu do Nashvillu a môžem to spraviť hneď v pondelok ráno,“ uviedol Plant.

Robert Anthony Plant

sa narodil 20. augusta 1948 vo West Bromwich v Staffordshire. Preslávil sa v spomínanej legendárnej kapele Led Zeppelin, s ktorou vydal albumy ako Led Zeppelin II (1969), Led Zeppelin III (1970), Led Zeppelin IV (1971) či Physical Graffiti (1975). Rozpad jednej z najlepšie predávaných kapiel sveta prišiel v roku 1980 so smrťou bubeníka Johna Bonhama.

Plant počas sólovej kariéry spolupracoval napríklad so skupinami ako Priory of Brion, Strange Sensation alebo Band of Joy, s bývalým kolegom a gitaristom Led Zeppelin Jimmym Pageom, či so speváčkou Alison Krauss. Prvú sólovú štúdiovku Pictures at Eleven vydal v júni 1982. Album Raising Sand (2007), ktorý nahral so 43-ročnou Krauss, získal v roku 2009 päť cien Grammy.

Informácie pochádzajú z webstránky www.rollingstone.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Plant