Karel Plíhal sa teší na koncert v bratislavskom V-klube

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Český hudobník Karel Plíhal.
Český hudobník Karel Plíhal. Foto: Zdeněk Polách

BRATISLAVA 28. septembra (WEBNOVINY) – Český hudobník Karel Plíhal sa teší na koncert v bratislavskom V-klube, kde vystúpi 6. októbra. Fanúšikovia a fanúšičky budú môcť počuť skladby, ktoré folkový muzikant zložil počas 30-ročnej kariéry.

„Prehrávam si všetko, čo som za tých 30 rokov koncertovania zložil. Určite vyberiem a zahrám tie skladby, ktoré ma ešte neomrzeli. Budem rád, keď divákom spravím pekný večer,“ prezradil Plíhal, ktorý si v rámci vystúpenia dopraje aj prestávku.

„Počas koncertu sa môžu diváci tešiť na prestávku. Túto novinku som zaviedol nedávno, všetkým sa nám uľavilo. Navyše, keď je prestávka dosť dlhá, ľudia väčšinou zabudnú, čo bolo v prvej polovici a ja sa môžem znova vrátiť k mojim obľúbeným kúskom,“ uviedol s úsmevom.

Päťdesiatšesťročný Karel Plíhal začínal v kapelách ako Hučka, Falešní hráči a Plíharmonyje. Prvý sólový eponymný album uviedol na trh v roku 1985. Spolupracoval s Emilom Pospíšilom, Petrom Freundom, Jaromírom Nohavicom či s formáciou Bratři Ebenové. Zložil tiež hudbu k množstvu inscenácií. Za album Vzduchoprázdniny (2012) získal cenu Anděl v kategórii Folk & country.

Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Karel Plíhal