One Day Jazz ponúkne silné zážitky, sľubuje Martin Valihora

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Valihora
Bubeník Martin Valihora Foto: Archívne foto SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 5. októbra (WEBNOVINY) – Druhý tohtoročný One Day Jazz Festival ponúkne podľa organizátora Martina Valihoru opäť silné hudobné zážitky. Podujatie sa bude konať 7. novembra v bratislavskom Istropolise a prinesie mená ako Avishai Cohen Trio, Vivian Sessoms, Martin Valihora Group a Darkness Positive Trio. Tridsaťosemročný uznávaný bubeník v rozhovore pre agentúru SITA vyhlásil, že spomínaní interpreti v divákoch a diváčkach zanechajú veľký dojem.

Odporúčame aj:

Martin Valihora si zahrá s Mezzoforte a Avishai Cohen Trio

„Už druhý One Day Jazz Festival sme sa rozhodli usporiadať tento rok preto, lebo sme mali možnosť odprezentovať ďalšiu veľkú svetovú hviezdu a zároveň jeden z desiatich najobsadzovanejších džezových súborov na medzinárodnej scéne, ktorým je Avishai Cohen Trio. Avishai Cohen je výborný kontrabasista a spevák, má okolo seba fantastických mladých a moderných muzikantov. Je to skutočne virtuózne trio, ktoré spolu s ďalšími účinkujúcimi zanechá v publiku veľký dojem,“ uviedol Valihora.

Návštevníkov čaká svetová kvalita

Muzikant vystúpi aj s vlastnou formáciou, ktorá sa okrem sólového koncertu predstaví aj ako sprievodná kapela americkej speváčky Vivian Sessoms. „Mladé kapely bude zastupovať Darkness Positive Trio zo Žiliny. Vystúpi tiež Martin Valihora Group, v ktorom so mnou zahrajú Juraj Griglák, Michal Bugala a Eugen Vizváry. Sme veľmi radi, že môžeme uviesť aj Vivian Sessoms, ktorá je famózna speváčka s nádherným hlasom a bude zastupovať crossover medzi džezom a soulom a tak sprístupní džez pre širšie moderné publikum. Je to interpretka, ktorá spieva na veľkých pódiách a s ktorou spolupracujú Joe Cocker či Pink. Sme veľmi radi, že ju budeme môcť počas koncertu sprevádzať. Zahráme si spolu aj 8. novembra v rámci festivalu Jazz For Sale v Košiciach,“ povedal Valihora, ktorý sa snažil zaradiť do programu predstaviteľov rôznych žánrov.

„Festival ponúkne viacero žánrov, pretože sme sa snažili sprístupniť ho širšiemu publiku. Zaznie džez-rock, akustický džez či soul. Všetko si ľudia budú môcť vychutnať v komfortných podmienkach v Istropolise. Festival robíme preto, aby sme ľuďom prinášali kultúrne zážitky z naozajstnej hudby. Veľmi sa teším a všetkých srdečne pozývam. Môžem sa zaručiť tak, ako sa festival One Day Jazz zaručuje vždy, že na návštevníkov čaká svetová kvalita. Tí, ktorí prídu, zažijú silný zážitok z kvalitnej hudby,“ vyjadril sa organizátor, ktorý plánuje aj budúcoročný, jarný One Day Jazz Fest. Vstupenky na novembrový festival sú v predaji v sieti Ticketportal v cene od 17 eur.

Valihora spolupracuje so speváčkou Svetlannou

Martin Valihora sa venuje aj ďalším aktivitám. Manažuje vokálnu skupinu Forsomeone, spolupracuje so speváčkou Svetlannou. „Nedávno som nahrával so Svetlannou. Veľmi sa mi páči jej tvorba a budem sa tešiť, keď si spolu budeme môcť v budúcnosti zahrať. Momentálne tiež vychádza nový singel Up In The Party dievčenskej skupiny Forsomeone, ktorú manažujem. Sú to veľmi talentované štyri speváčky. Už o nich bolo počuť, no v súčasnosti prichádzajú s novým, uceleným konceptom,“ prezradil.

Známy bubeník najbližšie predvedie svoj talent 4. a 5. októbra v Košiciach s islandskou džez-funkovou kapelou Mezzoforte, ktorá má na konte napríklad hit Garden Party. „Cez víkend zahrám v Košiciach s formáciou Mezzoforte, ktorú som počúval už v mladosti. Je to veľmi známa džez-funková zostava, ktorá sa v začiatkoch 80. rokov dostala do hitparád medzi popových umelcov, pričom hrali inštrumentálne skladby,“ uviedol Martin Valihora.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Joe CockerJuraj GriglákMartin Valihora