Dokument o džezákoch bude mať premiéru už počas festivalu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bratislavské jazzové dni (BJD) - sobota
Spevák Nicholas Payton počas vystúpenia na festivale Bratislavské jazzové dni Slovenská sporiteľna 2011 (BJD). Bratislava, 22. október 2011. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 22. októbra (WEBNOVINY) – Dokumentárny film Peter a Pavel a džezáky režiséra Silvestra Lauríka o histórii festivalu Bratislavské jazzové dni bude mať premiéru priamo počas jubilejného 40. ročníka podujatia, ktoré sa uskutoční od 23. do 26. októbra.

Dokument z produkcie RTVS vznikal počas vlaňajšieho festivalu a mapuje nielen jednotlivé koncerty, ale aj prípravu podujatia. Históriou festivalu budú prostredníctvom rozhovorov divákov sprevádzať organizátori Peter Lipa a Pavel Daněk. Okrem nich sa vo filme objavia aj významné osobnosti slovenskej kultúry a hudobnej scény.

Na svoje zážitky či pamätné vystúpenia si zaspomínajú Adriena Bartošová, Marián Varga, Nikola Nikitin, Michal Kaščák, Pavol Maruščák či Luboš Machaj. Snímku premiérovo premietnu v piatok 24. októbra o 18:10 pred začiatkom koncertov na hlavnom pódiu v Inchebe. V rovnaký čas ho budú môcť vidieť návštevníci aj v sobotu, v nedeľu ho uvedú o 17:10. RTVS plánuje dokument odvysielať v závere tohto roka.

Na Bratislavských jazzových dňoch sa tento rok predstavia napríklad John Scofield Trio, Mike Stern Band, Victor Wooten, Hugh Masekela, Robert Cray Band, James Taylor, John Locke, Bellita y Jazztumbatá, Glenda, Peter Lipa Band, Djabe, Gulli Briem či Mark Whitfield & AMC Trio. Kompletný program festivalu je dostupný na webstránke www.bjd.sk.

Agentúru SITA za organizátorov festivalu informovala Silvia Turnerová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adriena bartošováMarián VargaMichal KaščákPeter LipaVictor Wooten