Vo štvrtok sa začnú jubilejné Bratislavské jazzové dni

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Saxofón
Foto: Ilustračné foto SITA/AP

BRATISLAVA 22. októbra (WEBNOVINY) – Vo štvrtok 23. októbra sa v priestoroch bratislavskej Starej tržnice začne jubilejný 40. ročník festivalu Bratislavské jazzové dni. Jesenný sviatok džezu sa následne na ďalšie tri dni presťahuje na výstavisko Incheba. Úvodný večer v Starej tržnici je tohtoročnou novinkou, ktorou sa organizátori rozhodli osláviť slovenskú džezovú produkciu.

Program je plný hudobných zážitkov

Organizátori pre návštevníkov a návštevníčky aj tento rok pripravili bohatý program plný hudobných zážitkov. V Starej tržnici sa vo štvrtok v rámci oslavy slovenského džezu predstaví dvanásť kapiel a projektov. Sú medzi nimi Anton Jaro Projekt, Jozef Döme Trio, Pacora Trio, Sisa Michalidesová, Hanka Gregušová Jazz Band, Milo Suchomel, Stanislav Počaji & Juraj Schweigert Duo, Eugen Botoš Finally, Boris Cellar Trio a Lucia Lužinská, Peter Lipa Band, Adriena Bartošová a Juraj Griglák & Company.

Každý interpret bude hrať približne desať minút, no vďaka dvom pódiám spoločne ponúknu dvojhodinovú nepretržitú šou. Headlinerom prvého dňa bude James Taylor Quartet. Britská jazz-funková kapela vystrieda pôvodne ohlásenú skupinu Les McCann & Javon Jackson Band, ktorá pre zdravotné problémy frontmana Lesa McCanna odvolala európske koncertné turné.

Džezáky budú pokračovať v Inchebe

Džezáky budú v dňoch 24. až 26. októbra pokračovať v bratislavskej Inchebe. V piatok sa predstavia interpreti ako Robert Cray Band, Hugh Masekela, Djabe s Gullim Briemom, Maringotka či Mark Whitfield & AMC Trio. Organizátori festivalu dajú aj tento rok priestor šiestim mladým talentom, ktoré vybrali prostredníctvom súťaže Pódium mladých talentov Nadácie SPP. Práve v sobotu sa predstavia prví dvaja, a to Cieľová skupina a Miloš Biháry Trio. Večer vyvrcholí na afterpárty v Nu Spirit Bare, kde zahrajú DJ Mad Mats zo Švédska a DJ Tahira z Brazílie.

V sobotu na Džezákoch vystúpia Bellita y Jazztumbatá, Glenda, John Scofield Trio, Steve Swallow, Bill Stewart, Joe Locke, Lia Pale, As Guests Quartet, As Guests Quartet, Anka Koziel a Michal Motýľ Tentet. Na pódiu mladých talentov Nadácie SPP zahrajú Jana Gavačová Quartet a JV Quartet a na afterpárty sa predstaví zakladateľ skupiny Jazzanova DJ Alex Barck.

Bratislavské jazzové dni zavŕšia v nedeľu koncerty umelcov Victor Wooten, Mike Stern Band, Bob Franceschini, Keith Carlock a Chris Minh Doky, Ed Partyka Jazz Orchestra, Gajlík-Hodek-Oravec-Ragan Group a Kavorka. Z mladých talentov sa predstavia Jazz&More a Groove Hub.

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.bjd.sk a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adriena bartošováJuraj GriglákLucia LužinskáPeter LipaVictor Wooten