O pár dní vyjde očakávaný album Taylor Swift

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Americká speváčka Taylor Swift
Taylor Swift je prvou interpretkou, ktorá získala ocenenie Žena roka druhýkrát. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 24. októbra (WEBNOVINY) – Nový album americkej speváčky Taylor Swift vyjde v utorok 28. októbra. Novinka s názvom 1989, z ktorej už interpretka predstavila skladby Shake It Off a Out Of The Woods, bude podľa slov Swift jej prvým čisto popovým albumom.

Ako uviedla, doteraz jej tvorbe dominovala country hudba. Nahrávka 1989, ktorú speváčka pomenovala podľa roku jej narodenia, je inšpirovaná osemdesiatymi rokmi dvadsiateho storočia.

Video: Taylor Swift – Shake It Off

Dvadsaťštyriročná rodáčka z Readingu v Pensylvánii na albume spolupracovala s producentmi Maxom Martinom, Shellbackom, ktorí sa podieľali aj na jej predchádzajúcej štúdiovke Red (2012), ďalaj aj s Ryanom Tedderom z kapely OneRepublic alebo Jackom Antonoffom, známym najmä zo skupiny Fun. Nahrávka bude obsahovať trinásť piesní. Deluxe verzia ponúkne rozsiahlejší booklet a šesť bonusových skladieb.

Taylor Swift

vydala prvý, eponymný album v roku 2006. Nahrávka získala v USA päťnásobnú platinovú platňu. Nasledovala štúdiovka Fearless (2008), ktorá bola ešte úspešnejšia ako jej predchodca a dosiahla šesťnásobnú platinu. Tretí album Speak Now (2010) je v súčasnosti v USA certifikovaný štvornásobnou platinovou platňou.

Zo štvrtej štúdiovky Red (2012) sa len počas prvých siedmich dní v USA predalo vyše 1,2 milióna kópií a taktiež už dosiahla štvornásobnú platinu. Swift má na konte napríklad sedem cien Grammy, pätnásť American Music Awards či trinásť Billboard Music Awards. V roku 2009 sa objavila v seriáli C.S.I.: Kriminálka Las Vegas (2000), zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014).

Tracklist albumu Taylor Swift – 1989:

01 Welcome To New York

02 Blank Space

03 Style

04 Out Of The Woods

05 All You Had To Do Was Stay

06 Shake It Off

07 I Wish You Would

08 Bad Blood

09 Wildest Dreams

10 How You Get The Girl

11 This Love

12 I Know Places

13 Clean

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Taylor Swift