Na internet sa dostal nový album Taylor Swift

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 25. októbra (WEBNOVINY) – Nový album americkej speváčky Taylor Swift s názvom 1989 sa dostal na internet iba niekoľko dní pred jeho oficiálnym vydaním. Informoval o tom portál Vulture, podľa ktorého nahrávku zverejnil neznámy človek prostredníctvom webstránky www.zippyshare.com, kam umiestnil súbor s názvom albumsgonnaleakleakleakleakleak.rar.

Páchateľ podľa Vulture pravdepodobne pochádza z francúzsky hovoriacej krajiny, pretože názov každej skladby nahradil francúzskym slovom piste (v preklade stopa, skladba, pozn. SITA).

Interpretkiných fanúšikov a fanúšičky takýto krok pobúril a rozpútal medzi nimi vášnivú diskusiu. Väčšina z nich sa vyjadrila, že si odmieta album vypočuť skôr, ako vyjde oficiálne. To, ak by si ho stiahli už teraz, by totiž podľa nich bolo prejavom neúcty voči 24-ročnej speváčke.

Nahrávka 1989 vyjde oficiálne v pondelok 27. októbra v Spojených štátoch amerických. Na pulty slovenských predajní by sa mala dostať o deň neskôr. Z novinky už interpretka predstavila skladby Shake It Off a Out Of The Woods. Štúdiovka, ktorú Swift pomenovala podľa roku jej narodenia, je inšpirovaná osemdesiatymi rokmi dvadsiateho storočia.

Rodáčka z Readingu v Pensylvánii na albume spolupracovala s producentmi Maxom Martinom a Shellbackom, ktorí sa podieľali aj na jej predchádzajúcej štúdiovke Red (2012), ďalej aj s Ryanom Tedderom z kapely One Republic alebo Jackom Antonoffom, známym najmä zo skupiny Fun. Nahrávka bude obsahovať trinásť piesní. Deluxe verzia ponúkne rozsiahlejší booklet a šesť bonusových skladieb.

Video: Taylor Swift – Shake It Off

Taylor Swift

vydala prvý, eponymný album v roku 2006. Nahrávka získala v USA päťnásobnú platinovú platňu. Nasledovala štúdiovka Fearless (2008), ktorá bola ešte úspešnejšia ako jej predchodca a dosiahla šesťnásobnú platinu.

Tretí album Speak Now (2010) je v súčasnosti v USA certifikovaný štvornásobnou platinovou platňou. Zo štvrtej štúdiovky Red (2012) sa len počas prvých siedmich dní v USA predalo vyše 1,2 milióna kópií a taktiež už dosiahla štvornásobnú platinu.

Swift má na konte napríklad sedem cien Grammy, pätnásť American Music Awards či trinásť Billboard Music Awards. V roku 2009 sa objavila v seriáli C.S.I.: Kriminálka Las Vegas (2000), zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Taylor Swift