Juraj Zaujec hudobníkom byť nechcel, presvedčil ho až rock

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Juraj Zaujec
Hodiny gitary Juraja ako dieťa najprv veľmi nebavili. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 7. novembra (WEBNOVINY) – Slovenský hudobník Juraj Zaujec nechcel odmalička robiť hudbu. Hodiny gitary na Základnej umeleckej škole v Leviciach, kam chodil, ho vraj ako dieťa veľmi nebavili, no otec mu ich zakázal prerušiť. Kým však úspešný interpret stihol ZUŠ dokončiť, začal počúvať rockovú hudbu.

„Názor som zmenil, keď som mal dvanásť. V puberte sa menia názory na život možno i z mesiaca na mesiac a v dvanástich ma hudba tak chytila, že som vedel, že chcem robiť iba to,“ povedal 32-ročný hudobník, známy z prvej série speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska. „Začal som počúvať rockovú muziku a videl som, že tá gitara tam má uplatnenie. Počúval som Nirvanu alebo Doors, Jimiho Hendrixa a vtedy som sa vlastne rozhodol, že chcem robiť toto a nič iné,“ podotkol Zaujec.

K hraniu na gitare ho ako malého chlapca podľa vlastných slov motivoval aj starší brat. „Brat hral na gitare, a keď som mal takých asi trinásť a mal som vystúpiť na istom dni otvorených dverí, tak mi povedal ‚ak budeš teraz celé leto cvičiť a dobre to dopadne, požičiam ti na mesiac elektrickú gitaru‘. Mal gitaru aj kombo a ja som to strašne chcel, dovtedy mi tú gitaru nedovolil ani chytiť do ruky. Tak som cvičil a podarilo sa,“ pochválil sa.

„Potom som sa rozhodol, že pôjdem na konzervatórium, tak som začal cvičiť každý deň, ráno som pred školou o šiestej vstával a cvičil som hodinu a pol stupnice. Trénoval som takto dva roky,“ spomína na svoje začiatky rodák z Levíc. „Napokon ma zobrali, no a na konzervatóriu to bolo už jasné,“ podotkol. „Keď som si v puberte porovnal život konzervatoristu a mojich kamarátov, ktorí mali denne šesť alebo sedem hodín a my sme v podstate nič nerobili, len sme hrali a mali sme kopec voľného času, ktorý sme mohli využiť na cvičenie, a keď sme necvičili, mohli sme sa flákať, ten život bol neporovnateľný,“ zasmial sa Zaujec.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať