Miro Žbirka má nový videoklip, odštartoval vianočné turné

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Miro Žbirka pokrstil DVD The Best of Video & Rarity
Spevák Miro Meky Žbirka počas krstu svojho nového 2DVD. Bratislava, 6. november 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 11. novembra (WEBNOVINY) – Slovenský hudobník Miro Žbirka zverejnil videoklip k piesni Vianočná (o prímerí). V novinke je možné vidieť muzikanta ako v spoločnosti psa pozerá v televízii správy plné násilia, demonštrácií či politických stretnutí. O réžiu klipu sa postaral David Beránek. Žbirka nahrával skladbu ešte minulý rok v londýnskom štúdiu Abbey Road s producentom Robom Cassom.

Obrazom: Miro Žbirka pokrstil DVD The Best of Video & Rarity

Miro Žbirka navštívi aj Slovensko

Spevák a gitarista odštartoval Vianočné Best of Video Tour v rámci ktorého sa predstaví aj na Slovensku. V decembri vystúpi v Trnave, Lučenci, Nitre, Žiari nad Hronom, Prešove, Liptovskom Mikuláši a dva razy v Bratislave.

„Každý z koncertov bude jedinečný. Predstavím na ňom okrem tých najznámejších videoklipov aj málo známe zábery a exkluzívne informácie zo zákulisia ich nakrúcania. Na každom z koncertov pokrstíme nové dvojDVD The Best of Video & Rarity, ktoré teraz vyšlo ako obrazový doplnok ku Complete Boxu s mojou kompletnou diskografiou. A v každom meste bude mať svoju miestnu premiéru aj úplne nový videoklip k piesni Vianočná (o prímerí),“ uviedol Miro Žbirka, ktorý sa teší aj na intímnejšiu atmosféru.

Spevák sa teší na intímnejšiu atmosféru

„Teším sa na tie koncerty, pretože aj po toľkých rokoch na pódiu zažijem niečo nové, niečo, čo sme ešte nerobili. Videoprojekcia spojená s live hraním tak, aby sa tieto dve zložky navzájom podporovali, to je to, o čo nám ide a čo sa nám, dúfam, podarí. Na rozdiel od koncertov so symfonickým orchestrom si spolu s chlapcami z kapely budeme môcť dovoliť aj improvizovať a bude priestor aj na hovorené slovo. A keďže to teraz nebude vo veľkých športových halách, veľmi sa teším na oveľa užší kontakt s publikom a intímnejšiu atmosféru koncertov,“ dodal spevák.

Miro Žbirka

začínal ako člen skupiny Modus. V roku 1977 získal spoločne s Jankom Lehotským a Marikou Gombitovou zlatú Bratislavskú lýru za pieseň Úsmev. Prvý sólový album, ktorý vydal so skupinou Limit, dostal názov Doktor Sen (1980). V roku 1982 sa stal ako prvý interpret zo Slovenska československým Zlatým slávikom.

Počas kariéry absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí, zahral si v televíznom muzikáli Neberte nám princeznú (1981) a vydal množstvo štúdiových albumov, z ktorých viaceré vyšli aj v angličtine. Jeho zatiaľ posledným radovým albumom je nahrávka Empatia z roku 2009.

Termíny koncertov slovenskej časti Vianočného Best Of Video Tour:

1. decembra – Trnava, Dom Kultúry

3. decembra – Bratislava, Istropolis

4. decembra – Bratislava, Istropolis

6. decembra – Lučenec, Kino Apollo

7. decembra – Nitra, PKO

9. decembra – Žiar nad Hronom, MsKC

10. decembra – Prešov, Kino Scala

13. decembra – Liptovský Mikuláš, Dom Kultúry

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Miro Žbirka