S Richardom Müllerom vystúpi v decembri aj Jerguš Oravec

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Richard Müller a Fragile odštartovali v Trenčíne turné Hlasy 2
Richard Müller a skupina Fragile odštartovali v Trenčíne turné Hlasy 2. Interpreti počas večera predviedli bez použitia jediného hudobného nástroja upravené verzie skladieb ako Po schodoch, Nahý 2, Tlaková níž, Milovanie v daždi či Štěstí je krásná věc. Foto: Pavol Karell

BRATISLAVA 19. novembra (WEBNOVINY) – Na dvoch predvianočných koncertoch slovenského speváka Richarda Müllera sa okrem gitaristu Andreja Šebana predstaví ako hosť aj Jerguš Oravec. Prvé vystúpenie sa uskutoční 16. decembra v bratislavskom Ateliéri Babylon a o deň neskôr zahrajú v Piano Clube v Trenčíne.

Speváci zahrajú nové skladby

Spomínaných hudobníkov budú na pódiu sprevádzať aj bubeník Juraj Kuchárek, gitarista Peter Markuljak, klávesák Matej Benko a basgitarista Viktor Hidvéghy. Vstupenky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

„Zahráme nové skladby z pripravovaného albumu a aj staršie z EP Aries. Teším sa, že nám pribudli nové, hlavne slovenské skladby. Je to pre mňa väčšia výzva ako anglické, ale budú aj tie, lebo sa v nich cítim pohodlne a dobre. Pre mňa sú tieto dva koncerty veľmi symbolické. V Trenčíne som sa narodil a vyrastal, v Bratislave žijem teraz pár rokov. Obe mestá mám rád,“ vyjadril sa 25-ročný Oravec, ktorý plánuje zahrať aj pieseň Povedz.

Päťdesiattriročný Richard Müller počas kariéry spolupracoval napríklad s Jarom Filipom, Petrom Hapkom, Milanom Lasicom, Ivou Bittovou či Marcelom Buntajom. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Tlaková níž, Nočná optika, Spočítaj ma, Cigaretka na 2 ťahy, Milovanie v daždi, Štěstí je krásná věc, Po schodoch, Baroko alebo V tom istom meste. Jeho zatiaľ posledným sólovým albumom je nahrávka Ešte (2011), na ktorej sa podieľal aj Ivan Tásler. Dvojica Müller – Tásler sa pri práci stretla po desiatich rokoch. Predtým spolupracovali na štúdiovke 01 (2001). Vydal tiež albumy Hlasy (2013) a Hlasy 2 (2014) s vokálnou formáciou Fragile.

Andrej Šeban sa narodil 23. júna 1962 v Bratislave. Spolupracovali s ním napríklad Pavol Hammel, Robo Grigorov, Marika Gombitová, Dežo Ursiny či Peter Lipa. Šeban, ktorý je bývalým členom kapiel Demikát, Banket a Free Faces, sa venuje aj tvorbe scénickej hudby pre rozhlasové hry, dokumentárne i hrané filmy. Na konte má albumy ako Čo dom dal (1993), Andrej Šeban Band… (1997), Sklony (2008) alebo Časozber (2011).

Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej ŠebanDežo UrsinyIvan TáslerJerguš OravecMarika GombitováPavol HammelPeter LipaRichard MüllerRobo Grigorov