Daniel Landa rozpálil Bratislavu, šou mala aj pyrotechniku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Landa
Český hudobník a športovec Daniel Landa počas rozhovoru pre spravodajskú agentúru SITA. Bratislava, 24. september 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 22. novembra (WEBNOVINY) – Český spevák Daniel Landa rozpálil v piatok večer Bratislavu. Štyridsaťšesťročný interpret vystúpil v bratislavskej Slovnaft aréne, pričom koncertom odštartoval turné Žito tour 2014. Pred vypredaným hľadiskom sa okrem speváka a kapely predstavil aj Václav Noid Bárta.

Landa pre svojich fanúšikov a fanúšičky prichystal mix najväčších hitov, no ponúkol aj novinky Uruz a Šmouha. Viac ako dvojhodinová šou priniesla aj výpravné svetelné a pyrotechnické efekty. Samotné pódium malo tvar runy Gibu, čo znamená dar, a organizátori koncertu ho umiestnili netradične v strede koncertnej haly. Pri záverečnej skladbe Uruz sa spevák rozlúčil podaním rúk fanúšikom a fanúšičkám v prvých radoch.

Video: Daniel Landa – Uruz, Motýlek Bratislava 20.11.2014

„Je to veľké, je to super, je to bombastické. Ja som trochu megaloman a veľmi ma to baví. Tak sme si to všetci, ktorí sme na tom pracovali, priali. Chcem ľuďom odovzdať ako dar veľkú dávku energie,“ povedal o koncerte tvorca známeho muzikálu Krysař.

Bratislava bola jedinou zastávkou českého speváka na aktuálnom turné. V nedeľu sa Landa predstaví v Ostrave. Neskôr vystúpi v Pardubiciach, Brne a napokon 29. novembra v Prahe.

Daniel Landa

vystupuje od roku 2012 pod pseudonymom kúzelník Žito 44. Okrem spevu sa tiež venuje skladaniu hudby, herectvu, automobilovým pretekom či thajskému boxu. V roku 1988 založil spolu s hercom Davidom Matáskom skupinu Orlík, ktorá si prvou nahrávkou Oi! (1990) získala mnoho priaznivcov z radov skinheads, ale pre rasistické texty aj mnoho odporcov.

Kapela následne vydala ešte jednu štúdiovku Demise (1991), po ktorej sa však rozpadla. Landa sa následne vydal na sólovú dráhu a fanúšikom ponúkol albumy ako Valčík (1993), Chcíply dobrý víly (1995), Pozdrav z fronty (1997), Smrtihlav (1998), Konec (1999), 9mm argumentů (2002), Neofolk (2004) či Nigredo (2009). Je autorom hudby k viacerým filmom a divadelným predstaveniam a tiež sa venuje písaniu muzikálov Zahral si vo filmoch ako Proč? (1987), Copak je to za vojáka… (1987), Tichá bolest (1990), Černí baroni (1992), Kvaska (2010) alebo TACHO (2010).

Informácie pochádzajú od Rada Meššu zo spoločnosti Pro:messa a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel Landa