Kristína pokrstila svoj prvý výberový album Tie naj

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kristína krstila svoj prvý výberový album
Fanúšikov na výberovom CD potešia skladby ako Horehronie, Pri oltári, V sieti ťa mám, Jabĺčko, ale i najnovší speváčkin hit Ta Ne. . Foto: René Miko

BRATISLAVA 26. novembra (WEBNOVINY) – Slovenská speváčka Kristína Peláková známa pod umeleckým menom Kristína pokrstila v utorok večer v bratislavskom Lofte svoje prvé výberové CD Tie naj.

Štúdiovku, za ktorú interpretka získala platinovú platňu, uviedol do života Robo Grigorov medovinou. Dvojica si spolu zaspievala aj skladbu Po víne. „My sme prepojení s Kristínkou od začiatku, však vlastne po prvý raz som počul Kristínu asi ja. Boli to demo nahrávky ešte bez textu. Bola to budúca pesnička Ešte váham a vtedy som sa rozplýval nad tým, aká je to krásna melódia. Spýtal som sa, kto to urobil a povedali mi, ‚Volá sa Kristína, teraz prišla z východu‘,“ povedal s úsmevom hudobník.

Obrazom: Kristína krstila svoj prvý výberový album

„Kristína je jednou vecou trošku iná ako ostatné súčasné speváčky. Nevieme s kým chodí a čo bude večer variť. O dnešných speváčkach viete všetko, kde bývajú, s kým chodia, čo sú, ale pesničky, bohužiaľ, nepoznáte a u Kristíny je to naopak. Spevák má v prvom rade spievať a skladať, to si treba vážiť. Prajem výberovke číslo jedna, aby nebola posledná, ale iba prvá,“ dodal Grigorov, ktorého účasť si Kristína podľa vlastných slov veľmi vážila.

Peterajovi robí radosť

Zo speváčkinho úspechu má radosť aj básnik Kamil Peteraj, ktorý je autorom mnohých textov jej piesní. „Som veľmi rád, že sa Kristína dostala tak ďaleko a tak vysoko. Keď sme začínali, mnohí mi ukazovali, že do čoho sa to púšťaš, mladá speváčka, nevyhrala žiadnu SuperStar, nikto ju netlačil, len tak prišla. Ale ja som jej veril, ako som voľakedy veril Robovi Grigorovovi, ako som veril Mekymu Žbirkovi, ako som veril Marike Gombitovej a ako vidno, tak prichádza úspech. Ja jej želám, aby takýchto albumov mala tak zo päťdesiat,“ vyhlásil.

Video: Kristína – Navždy

Peteraj zároveň pokrstil exkluzívny kalendár, ktorý Kristína nafotila v spolupráci s AŽD Praha, Rastislavom Brezovským a Petrom Dobiášovským, informovala agentúru SITA Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Interpretka si podľa vlastných slov fotenie naozaj vychutnala. „Fotili sme aj v Česku a na Slovensku a bolo to veľmi príjemné,“ vyjadrila sa.

Nový album mladej Svidničanky Tie naj zachytáva obdobie celej jej doterajšej kariéry. „Je to pre mňa naozaj veľmi výnimočný album. Je za ním strašne veľa energie, času, chuti a zážitkov. Veľmi sa z toho teším, je to pre mňa taký veľký večer,“ poznamenala 27-ročná speváčka v rozhovore pre agentúru SITA.

Video: Kristína – Horehronie

CD obsahuje hity ako Horehronie i Pri oltári

Na výberovom CD nájdu fanúšikovia a fanúšičky hity ako Horehronie, Pri oltári, V sieti ťa mám, Stonka, Jabĺčko, ale i skladby ako Rozchodový reggaeton, Ovoňaj ma ako ružu, Navždy alebo najnovší hit Ta Ne. Práve poslednú menovanú pieseň uviedol do života vtipným príhovorom moderátor večera Michal Hudák, ktorý vystúpil ako Miki Hric.

„Moje čoraz silnejšie alter ego Miki Hric povedalo ako prototyp východniara vety, ktoré korešpondujú s refrénom skladby. Rýmovačky ako ‚prijemné počúvane, nech ste na Jadrane, v stane, na misii v Afganistane alebo na tobogane ta ne, ta ne‘. Bolo obdivuhodné, že ľudia krásne komunikovali a dávali ‚Ta ne‘. Prajem tejto skladbe nech sa počúva, nech sa Ta Ne stane tou popovou melódiou, ktorú si každý z východniarov bude podvedome pospevovať. A bude sa tešiť, že Kristína sa hrdo hlási k svojmu rodnému kraju a nikdy na to nezabúda, rovnako ako ja,“ uviedol Hudák.

Priaznivci si speváčku môžu v týchto dňoch naživo vychutnať na koncertoch aktuálneho Horehronie Tour 2014, v rámci ktorého sa zastaví napríklad 3. decembra v Žiline, o deň neskôr v Bratislave, 10. decembra v Brezne a 19. decembra vo Vranove nad Topľou.

Video: Kristína – Pri oltári

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Kamil PeterajKristínaRobo Grigorov