Karel Gott získal ďalšieho slávika, tešia sa aj Bílá a Kabát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Karel Gott
Karel Gott Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 30. novembra (WEBNOVINY) – Český spevák Karel Gott si v sobotu pripísal na konto 39. Zlatého slávika. Sedemdesiatpäťročný rodák z Plzne sa navyše, rovnako ako minulý rok, stal aj Absolútnym slávikom.

Ja to robím preto, že rád vyhrávam a strašne nerád prehrávam. Nie, to bol žart. Ako som už povedal, Slávik je skoro každoročné stretnutie rodiny. Teší ma, keď je dostatočne silná konkurencia, keď sa stretnem s kamarátmi a kolegami a že si tam vymieňame pracovné skúsenosti i dojmy,“ vyjadril sa pre portál iDNES.cz Gott.

V ďalších kategóriách sa na prvé miesto prebojovali speváčka Lucie Bílá a kapela Kabát. Strieborného slávika získali Lucie Vondráčková, skupina Chinaski a Tomáš Klus. Bronzového slávika udelili Ewe Farne, Richardovi Krajčovi a formácii Kryštof, ktorá minulý rok bodovala na prvom mieste. V kategórii Slávici bez hraníc pre najpopulárnejšieho slovenského interpreta v Českej republike zvíťazila opäť skupina No Name. Slávika pre Najstreamovanejšiu českú pieseň získal Xindl X za skladbu V blbým věku. Hviezdou internetu sa stal Voxel a za objav roka vyhlásili Elis. Tohtoročnou Najobľúbenejšou piesňou poslucháčov Rádia Impuls je Zakázané uvolnění Michala Hrůzu.

Galavečer, ktorý sa konal v sobotu 29. novembra v Štátnej opere v Prahe, moderoval Libor Bouček. Na odovzdávaní cien chýbalo viacero ocenených interpretov ako napríklad členovia skupiny Kryštof, Lucie Vondráčková, Tomáš Klus či Richard Krajčo, mnohí z laureátov však prišli a nezabudli sa priaznivcom za ocenenie poďakovať osobne. „Vážim si to viac, ako si myslíte,“ povedala 48-ročná Bílá. Súčasťou ceremoniálu bola aj spomienka na zosnulých umelcov Petra Hapku, Petra Skoumala či Ivetu Bartošovú, ktorú nominovali na Slávika v kategórii speváčka. Organizátori vzdali hold aj jubilantke Eve Pilarovej.

Prehľad víťazov ankety Český slávik 2014:

Speváčky:

1. Lucie Bílá

2. Lucie Vondráčková

3. Ewa Farna

Speváci:

1. Karel Gott

2. Tomáš Klus

3. Richard Krajčo

Skupiny:

1. Kabát

2. Chinaski

3. Kryštof

Absolútny slávik: Karel Gott

Slávici bez hraníc: No Name

Objav roka: Elis

Informácie pochádzajú z webstránok www.ceskyslavikmattoni.cz a www.idnes.cz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ewa FarnaKarel GottLucie BíláLucie VondráčkováRichard KrajčoTomáš KlusXindl X