V Bratislave vystúpi žijúca legenda breakdancu Crazy Legs

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 18. decembra (WBN/PR) – New York za Bratislavu vymení na niekoľko dní žijúca legenda breakdancu CRAZY LEGS z ROCK STEADY CREW. Legendárny tanečník prijal pozvanie na tanečný battle do Bratislavy od stálice slovenskej tanečnej scény, Laciho Strikea.

CRAZY LEGS patrí medzi prvých tanečníkov BREAKU na svete a stál aj pri zrode tohto tanečného štýlu. Známy je aj spoluprácou s hip-hopovou legendou Wyclefom Jeanom, za ktorú bol nominovaný v rámci kategórie najlepšia choreografia na cenu MTV Awards. V roku 2004 ho navyše hudobná stanica MTV uviedla do „Hip Hop Hall Of Fame“.

Na Slovensko priletel CRAZY LEGS špeciálne kvôli tanečnej súťaži, ktorá sa uskutoční poslednú adventnú sobotu (20.12.) v Bory Mall. Súťaž, spolu s tanečnými workshopmi pre deti, organizuje STREET DANCE ACADEMY a Laci Strike. CRAZY LEGS sa po prvýkrát objavil ako pouličný tanečník v kultovom filme Flashdance, kedy historicky prvý raz predstavil breakdance celému svetu a urobil z neho celosvetový fenomén. Neskôr tancoval v mnohých ďalších filmoch ako napríklad Beat Street, Wild Style, and Style Wars. Objavil sa aj v niekoľkých televíznych reklamách pre spoločnosti ako Coca-Cola či Nike.

Dnes sú členmi RSC talentovaní ľudia z celého sveta, skupina stále vystupuje a učí tanec po celom svete. Len prednedávnom sa objavili v televíznej šou Dancing With the Stars a Don Francisco Presenta. V roku 2008 sa RSC dostala na Chodník slávy v newyorskom Bronxe. Rock Steady Crew je najdlhšie fungujúcou tanečnou breakdanceovou skupinou vo svojej ére, aj naďalej vystupuje, zúčastňuje sa na battloch a svoje zručnosti a vedomosti ponúka novej generácii mladých breakdancerov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Laci Strike