ABBA The Show zavíta do Bratislavy, Bono Vox ju chváli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
ABBA
Švédska hudobná skupina ABBA. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 22. decembra (WEBNOVINY) – Švédska skupina Waterloo sa v utorok 30. decembra predstaví v Bratislave s ABBA The Show, ktorá vznikla v spolupráci s Londýnskym symfonickým orchestrom. Šou mala premiéru v Nórsku ešte v roku 2001 a dodnes ju videlo takmer dva a pol milióna divákov a diváčok. V brazílskom Sao Paule si ju dokonca pozrelo naraz až 70-tisíc ľudí.

Autenticitu skladbám pridávajú gitarista a spevák Mats Ronander, saxofonista Ulf Andersson, gitaristi Finn Sjöberg, Janne Schaffer a Lasse Wellander či bubeník Roger Palm, ktorí s formáciou koncertovali alebo sa podieľali na tvorbe jej piesní. Bratislavské vystúpenie sa bude konať v Národnom tenisovom centre. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.

„Bolo vynaloženého veľa úsilia, aby bolo toto predstavenie najväčšou poctou jednej z najlepších popových kapiel všetkých čias,“ vyjadril sa po vzhliadnutí koncertu frontman U2 Bono Vox. „Myslím si, že ABBA The Show je najlepšia pocta skupine, aká kedy vznikla. Kapela je veľmi profesionálna a produkcia je úžasná. Je zábava hrať túto krásnu hudbu znova po viac ako tridsiatich rokoch,“ povedal spomínaný Ronander.

Londýnsky národný symfonický orchester, ktorý hudobníkov a spevákov počas šou sprevádza, vedie Matthew Freeman.

Video: Abba – Money, Money, Money

Skupina ABBA

vznikla v roku 1972 a tvorili ju Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson a Anni-Frid Lyngstad. Na konte majú albumy ako Waterloo (1974), ABBA (1975), Super Trouper (1980) či The Visitors (1981) a hity ako Mamma Mia, SOS, Honey, Honey, Dancing Queen, Money, Money, Money, Knowing Me, Knowing You, Thank You for the Music, The Winner Takes It All či Super Trouper.

Formácia nikdy oficiálne neoznámila svoj rozpad. Nahrávať prestala v roku 1982 a štvorica sa začala venovať sólovým kariéram. V minulosti sa často objavovali správy o ich comebacku, naposledy v súvislosti so švédskou premiérou filmového muzikálu Mamma Mia! (2008) s ich skladbami a neskôr aj pri príležitosti 40. výročia vydania ich prvého singla Waterloo.

Najslávnejšia švédska formácia na svete predala viac ako 380 miliónov kópií albumov a singlov. V roku 2010 ju uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bono Vox