Bratislava privíta taliansku rockovú kapelu Goblin

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Goblin

BRATISLAVA 15. januára (WBN/PR) – Talianska kultová kapela Goblin príde na Slovensko v rámci svetového turné „Profondo rosso „, svoju premiéru tu absolvuje po boku úspešnej skupiny Persona Grata 18. marca v Ateliéri Babylon v Bratislave.

Meno Goblin je mnohým fanúšikom filmovej hudby a prívržencom rocku dobre známe.

Z dielne tejto kapely, hrajúcej symphonic a progressive rock, pochádzajú soundtracky k najslávnejším filmom Daria Argenta, režiséra milovaného a obdivovaného veľkým Quentinom Tarantinom, a to najmä vďaka hororom, radiacim sa dnes už ku klasikám svetovej kinematografie. Hudba Goblin je však nerozlučne spätá aj s filmami iných významných režisérov ako Bruno Corbucci, Joe D’Amato a tiež so „Zombiem” Američana George Romera.

Veľký úspech zaznamenal soundtrack k filmu „Profondo rosso” (dnes má už 40 rokov). Len počas prvého roku od vydania bolo z neho predaných milión kópií, pričom v rebríčkoch Long Playing sa udržal 52 týždňov, z toho 16 týždňov figuroval na prvom mieste.

V 70-tych rokoch Goblin spolupracovali s Eddiem Offordom, producentom Yes, Emerson Lake and Palmer či Gentle Giant, ktorý sa okamžite po vypočutí ich demo nahrávky podujal na produkciu ich albumu.

Skupina je mimoriadne aktívna aj na koncertnom poli, v posledných rokoch títo muzikanti absolvovali niekoľko úspešných svetových turné so zastávkami napr. v Japonsku, Kanade, USA a v Európe, kde ako headlineri vystúpili na viacerých festivaloch.

VIDEO: Claudio Simonetti’s Goblin – Profondo Rosso (Live in Copenhagen, April, 14th, 2014)

Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/Event/GOBLIN_IT_PERSONA_GRATA_SK

Info: www.iicbratislava.esteri.it/IIC_Bratislava

https://iicbratislava.esteri.it/IIC_Bratislava/it/

FB event: https://www.facebook.com/events/328103894057762

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia