No Name zverejnili singel Povedz mi z nového albumu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
No Name
No Name vyrazia v októbri na akustické turné Foto: archív No Name

BRATISLAVA 20. januára (WEBNOVINY) – Slovenská kapela No Name zverejnila skladbu Povedz mi. Pieseň je zároveň prvým singlom z očakávaného albumu, na ktorom formácia v súčasnosti pracuje. Autormi novinky sú bratia Igor a Dušan Timkovci.

Pieseň vznikla z hlbokých myšlienok

„Na koncertných výjazdoch bývame s Dušanom na jednej izbe a vzájomné debaty vyústili v túto pieseň. Rovnako si myslím, že sa v piesni odzrkadlili rozhovory s istým ‚Ľubošom – kybernetikom‘, keď sme preberali sféry, v ktorých je všetko, čo chceš. Ďalším človekom, ktorý má myšlienkový podiel na tejto skladbe, je kamarát Martin. Spomínal, že ľudia pred smrťou často ľutujú, že nežili tak, ako chceli. Ľudia si sami komplikujú život, pritom stačí mať v poriadku vlastný mikrosvet a vybavené,“ prezradil spevák Igor Timko a dodal, že k piesni by mali čoskoro zverejniť videoklip.

Video: NO NAME – Povedz mi

„Jasné, v dnešnej ‚youtubeovej‘ dobe pesnička bez videa akoby ani nebola. Myslím, že počas februára by sme mohli video priniesť na svetlo sveta,“ uviedol.

Fanúšikovia a fanúšičky budú môcť skladbu Povedz mi počuť naživo počas očakávaných koncertov, ktoré kapela odohrá 23. januára v bratislavskom Ateliéri Babylon a 7. marca v košickom Spoločenskom pavilóne v rámci akustického turné.

Hudobníci vraj tvoria v dokonalej syntéze

Na spomínanom albume, ktorý by mal vyjsť tento rok na jeseň, pracujú všetci členovia formácie, teda okrem Igora a Dušana Timkovcov aj Ivan Timko, Roman Timko, Vilo Gutray a Zoli Sallai.

„Naša tvorba je dokonalou syntézou šiestich hláv, čo znamená, že vždy je niekto z nás autorom nápadu, ale realizácia a smerovanie piesne sa už rodí v skúšobni. Tento model nám výborne funguje od začiatku kapely. Čo sa týka nového albumu, je rozpracovaný tak na polovicu. Nejaké piesne sú už nahraté, no tým, že máme dostatok času, veľmi pohodlne sa nám tvorí a nahráva,“ vyjadril sa frontman.

No Name

vznikli v roku 1996 v Košiciach. Debutový, eponymný album vydali v roku 1998. Nadviazali naň počinmi ako Počkám si na zázrak (2000), Oslávme si život (2001), Slová do tmy (2003), Čím to je (2005), V rovnováhe (2008) či Nový album (2011). Vlani ponúkli akustický komplet zo série G2 Acoustic Stage.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor Timko