Spevák kapely Blink-182 správy o svojom odchode popiera

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tom DeLonge
Gitarista Blink-182 Tom DeLonge odsudzuje streamovanie hudby, ktoré podľa neho zabíja hudobný priemysel. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 27. januára (WEBNoVINY) – Gitarista a spevák americkej kapely Blink-182 Tom DeLonge poprel správy, podľa ktorých opustil formáciu. O odchode 39-ročného hudobníka informovali bubeník Travis Barker a basgitarista a spevák Mark Hoppus, pričom uviedli, že DeLonge nevystúpi s kapelou v marci na festivale Musink a nebude sa tiež podieľať na nahrávaní nového albumu.

„Týždeň pred tým, ako sme mali podľa plánu ísť do štúdia, nám prišiel e-mail od jeho manažéra. Vysvetľoval, že sa na neurčitú dobu nechce podieľať na žiadnom projekte, ktorý sa týka Blink-182, a radšej sa bude venovať jeho nehudobným záujmom,“ uviedli.

Video: Blink-182 – All The Small Things

Gitarista však toto vyhlásenie poprel na službe Instagram. „Všetkým fanúšikom, nikdy som neopustil kapelu. Práve som telefonoval ohľadom jedného newyorského podujatia, ktoré sa týka Blink-182, keď sa začali šíriť všetky tieto zvláštne správy. Očividne ich kapela ‚schválila‘. Sme nefunkční – áno. Ale, Kriste…,“ reagoval muzikant, ktorý následne ponúkol vyjadrenie aj prostredníctvom svojho agenta. „Kapelu som nikdy neopustil. Jediná pravda je tá, že mám nejaké záväzky, ktoré ma tento rok obmedzujú. Milujem Blink-182 a neodchádzam,“ objasnil.

Blink-182

fungovali v rokoch 1992 až 2005 a počas tohto obdobia vydali päť štúdiových albumov, z ktorých komerčne najúspešnejší bol v poradí tretí s názvom Enema Of The State (1999). Pochádzajú z neho hity What’s My Age Again?, All The Small Things a Adam’s Song.

V roku 2005 vydali kompiláciu s jednoduchým názvom Greatest Hits a následne sa na niekoľko rokov odmlčali. Návrat na scénu oznámili vo februári 2009 na 51. udeľovaní cien Grammy. Následne odohrali množstvo koncertov a potom sa zatvorili do štúdia, aby nahrali šiestu štúdiovku Neighborhoods obsahujúcu napríklad single Up All Night a After Midnight, ktorá vyšla v septembri 2011. Zatiaľ naposledy vydali výberovku Icon (2013).

Informácie pochádzajú z webstránok www.nme.com, www.digitalspy.co.uk a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Travis Barker