Video: BRIT Awards sú rozdané, Madonna spadla z pódia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sama Smitha vyhlásili na BRIT Awards za nováčika roka a získal tiež Brits Global Success Award. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 26. februára (WEBNOVINY) – V londýnskej O2 aréne rozdali v stredu BRIT Awards za rok 2014. Najviac cien si z 35. ročníka odniesli Ed Sheeran a Sam Smith, ktorí si na konto pripísali po dve trofeje.

Najlepší britský videoklip si vybrali fanúšikovia

Dvadsaťštyriročný Sheeran bodoval v kategórii Britský interpret a jeho druhú radovú štúdiovku s názvom x vyhlásili za Britský album roka. Dvadsaťdvaročný Smith sa stal nováčikom roka a získal tiež Brits Global Success Award.

V kategórii Britská interpretka uspela Paloma Faith, medzi kapelami zvíťazili Royal Blood, ktorí si cenu prevzali z rúk legendárneho gitaristu a zároveň fanúšika formácie Jimmyho Pagea, známeho napríklad z už nefungujúcich Led Zeppelin. Počas takmer celého večera hlasovali fanúšikovia a fanúšičky za to, kto dostane cenu za najlepší britský videoklip.

Obrazom: Odovzdávanie cien BRIT Awards 2015

Zvíťazili One Direction a ich klip k piesni You And I. Ocenenie namiesto nich prevzal Simon Cowell. Medzi skladbami najviac zaujala pieseň Uptown Funk, ktorú nahrali Mark Ronson a Bruno Mars. Najlepším producentom sa stal Paul Epworth. Critics’ Choice Award si na konto pripísal pesničkár James Bay.

Madonna počas vystúpenia spadla zo schodov

Svoju historicky prvú BRIT Award si odniesla 25-ročná Američanka Taylor Swift, ktorú vyhlásili za Medzinárodnú interpretku roka. Medzi mužmi v rovnakej kategórii uspel Pharrell Williams, ktorý sa poďakoval prostredníctvom video odkazu. Rovnakou cestou sa spojili s divákmi a diváčkami aj Foo Fighters ako čerství držitelia trofeje pre Medzinárodnú skupinu roka 2014.

Slávnostné odovzdávanie cien moderovala dvojica Ant & Dec, pričom v zákulisí im pomáhali Dan & Phil. Počas večera vystúpili Taylor Swift, Sam Smith, Royal Blood, Ed Sheeran, Take That, Kanye West, George Ezra či Paloma Faith, ktorá zaspievala v daždi. Na záver ceremoniálu sa predstavila 56-ročná Madonna, ktorá predviedla pieseň Living for Love z očakávaného albumu Rebel Heart.

Video: Madonna počas vystúpenia spadla

Rodáčka z Michiganu krátko po začiatku vystúpenia spadla zo schodov, keď jej v rámci choreografie strhli plášť, ktorý mala uviazaný okolo krku, no nestihla si ho rozviazať.

Medzi hosťami, ktorí odovzdávali ceny, boli aj Orlando Bloom, Rita Ora, Cara Delevingne, Lionel Richie, John Bishop, Russell Crowe alebo Kim Kardashian. Rodáčka z Los Angeles tiež uviedla vystúpenie spomínaného hudobníka a zároveň manžela Kanyeho Westa.

Prehľad víťazov a víťaziek BRIT Awards za rok 2014:

Britský interpret: Ed Sheeran

Britská interpretka: Paloma Faith

Britská skupina: Royal Blood

Britský singel: Mark Ronson feat. Bruno Mars – Uptown Funk

Britský album: Ed Sheeran – x

Britský videoklip: One Direction – You And I

Britský producent: Paul Epworth

Brits Global Success Award: Sam Smith

Britský nováčik: Sam Smith

Critics’ Choice Award: James Bay

Medzinárodná interpretka: Taylor Swift

Medzinárodný interpret: Pharrell Williams

Medzinárodná skupina: Foo Fighters

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bruno MarsEd SheeranKanye WestKim KardashianLionel RichieMark RonsonOrlando BloomPharrell WilliamsRita OraRussell CroweSam SmithSimon CowellTaylor Swift