Majk Spirit vydá album Y, má byť hlasom jeho generácie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Majk Spirit
Slovenský rapper Majk Spirit. Foto: facebook.com

BRATISLAVA 2. marca (WEBNOVINY) – Slovenský rapper Majk Spirit vydá 31. marca očakávaný album s názvom Y, ktorý označuje Generáciu Y. „Generácia Y je jedna z najväčších a najsilnejších, aké tu kedy boli. Zároveň je to prvá generácia, vyrastajúca vo svete, ktorý je vďaka technológii prepojený. Preto má veľký potenciál niečo naozaj zmeniť. Týmto albumom by som rád ľudom ponúkol niečo, čo im len tak nedajú politici, korporácie, médiá, cirkev, ani školské vzdelanie,“ vysvetlil 30-ročný hudobník, ktorý ako sólový interpret vydal v roku 2011 debutový album Nový človek.

Rapper v novinke prezentuje aj vlastnú kolekciu oblečenia Y

„Na Novom človeku som hovoril o tom, čo mám na srdci ja. Na novom albume sa snažím vystihnúť kolektívne vedomie našej generácie, byť hlasom generácie a rozprávať tak trochu za ňu, za ľudí, ktorí to cítia rovnako ako ja. Nepôjde o nejaké moje pravdy, ale o to, čo zdieľame všetci ako generácia. Album bude o mojej generácii, ale bude pre všetky generácie,“ dodal rodák z Bratislavy.

Rapper tiež zverejnil nový singel z nahrávky s názvom dobYjeme svet, ku ktorému ponúkol aj videoklip. Hudobník v novinke prezentuje aj vlastnú kolekciu oblečenia Y. O réžiu klipu sa postaral Michal Nemtuda.

Video: Majk Spirit – dobYjeme svet

DobYjeme svet, odkazuje hudobník

„Chcel som urobiť skladbu, v ktorej ľuďom priblížim moju cestu rapom, a zároveň vystihnem vývoj našej generácie zasiahnutej fenoménom zvaným hip-hop. Video výborne vystihuje myšlienku skladby a ja som vďačný všetkým, ktorí k tomu prispeli. Nikto nič nedokáže sám, ale spolu, skôr či neskôr, jedného dňa dobYjeme svet,“ vyjadril sa interpret na margo singla, ktorý produkoval Abe.

Hudobník plánuje po vydaní štúdiovky vyraziť na Black Tour po Slovenskej a Českej republike. V rámci domovskej krajiny by sa mal predstaviť 24. apríla v bratislavskej Refinery gallery, 30. apríla v košickom Diamond people clube, 9. mája v žilinskom ULaLa clube, 15. mája v trenčianskom klube Piano a 30. mája v banskobystrickom Ministry of Fun, pričom o prípadných zmenách týkajúcich sa série koncertov bude čoskoro informovať.

Majk Spirit

sa dostal do povedomia verejnosti ako člen bratislavskej skupiny H16, podpísaný je pod EP nahrávkou Jednašeska ftvojom klube (2004) a štúdiovými albumami Kvalitný materiál (2006), Čísla nepustia (2008) a Rýmy, hudba a boh (2013). Rapper s občianskym menom Michal Dušička triumfoval v roku 2012 v ankete Slávik v kategóriách Objav roka a Videoklip roka a stal sa víťazom ocenenia MTV Europe Music Awards v kategórii Best Czech and Slovak Act. Na konte má spolupráce napríklad s Maysou Leak či Celeste Buckingham.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Celeste BuckinghamMajk Spirit