Richard Müller a Fragile pridali koncerty v Šali a Brezne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fragile a Richard Müller
Zľava: Braňo Kostka z formácie Fragile a Richard Müller získali za album Hlasy 2 (2014) štvornásobnú platinovú platňu. Foto: Patrik Ratajský

BRATISLAVA 28. marca (WEBNOVINY) – Spevák Richard Müller a skupina Fragile odohrajú v rámci turné Hlasy 2 dnes večer v Šali a 11. marca v Brezne po dva koncerty. Pôvodne mali v každom meste zaspievať iba raz, pre veľký záujem zo strany verejnosti sa však rozhodli usporiadať aj ďalšie vystúpenia.

Turné odštartovali vo štvrtok k Leviciach. „Pred každým koncertom cítim obrovskú zodpovednosť, lebo chcem podať maximálny výkon. Ľudia si to zaslúžia. Koncert v Leviciach bol super. Mal som pocit, že tá energia prebehla okamžite. Publikum poznalo skladby aj ich úpravy. Už pri intrách tlieskali a hneď vedeli, aká skladba nasleduje,“ zhodnotil Müller, ktorý spolu s Fragile zavíta okrem spomínaných miest aj do Žiaru nad Hronom, Tornale, Prostějova, Nových Zámkov, Dolného Kubína, Námestova, Starej Ľubovne, Bardejova, Sniny, Vranova nad Topľou, Revúcej a Rožňavy. Vstupenky na slovenské koncerty sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Mám veľkú radosť, že Hlasy pokračujú aj v tomto roku. Veď je to rarita. Odohrali sme vyše sto koncertov. Som vďačný Bohu, aj fanúšikom za mimoriadnu výsadu, ktorú máme. Vážim si, že ľudia majú o naše koncerty taký záujem, že je úspešný. Tento projekt trvá už tretí rok a je to naozaj úžasný pocit,“ prezradil 53-ročný interpret o turné, na ktorom si návštevníčky a návštevníci môžu vypočuť výber skladieb z albumov Hlasy (2013) a Hlasy 2 (2014).

Richard Müller

počas kariéry spolupracoval napríklad s Jarom Filipom, Petrom Hapkom, Milanom Lasicom, Andrejom Šebanom, Ivou Bittovou či Marcelom Buntajom. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Tlaková níž, Nočná optika, Spočítaj ma, Cigaretka na 2 ťahy, Milovanie v daždi, Štěstí je krásná věc, Po schodoch, Baroko alebo V tom istom meste. Jeho zatiaľ posledným sólovým albumom je nahrávka Ešte (2011), na ktorej sa podieľal aj Ivan Tásler. Dvojica Müller – Tásler sa pri práci stretla po desiatich rokoch. Predtým spolupracovali na štúdiovke 01 (2001).

Skupina

Fragile

funguje v zložení Braňo Kostka, Soňa Norisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Jana Golisová, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík. Okrem spomínaných albumov, ktoré nahrali s Müllerom, majú na konte aj nahrávky Vianoce (2009), Next Level (2010), Deťom (2011) alebo Vianoce 2 (2011).

Termíny koncertov Richarda Müllera a Fragile:

27. marca – Šaľa, bývalý Dom kultúry (19:00, 21:00)

9. apríla – Žiar nad Hronom, SPSA EBG – bývalý Dom kultúry

10. apríla – Tornaľa, Mestské kultúrne stredisko

11. apríla – Brezno, Mestský dom kultúry (16:00, 19:00)

29. apríla – Prostějov, Dom kultúry

11. mája – Nové Zámky, Dom kultúry – divadelná sála

25. mája – Dolný Kubín, Mestské kultúrne stredisko

26. mája – Námestovo, Dom kultúry

27. mája – Stará Ľubovňa, Dom kultúry

30. mája – Bardejov, Kino Žriedlo

31. mája – Snina, Mestské kultúrne a osvetové stredisko

1. júna – Vranov nad Topľou, Mestský dom kultúry

2. júna – Revúca, Mestské kultúrne stredisko

3. júna – Rožňava, Divadlo Actores

Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan TáslerRichard Müller