Udeľovanie iHeart Radio Music Awards ovládla Taylor Swift

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Taylor Swift
Speváčka Taylor Swift počas odovzdávania iHeart Radio Music Awards, ktoré ovládla a odniesla si tri ceny. Los Angeles, 29. marec 2015. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 30. marca (WEBNOVINY) – Nedeľné udeľovanie iHeart Radio Music Awards ovládla americká speváčka Taylor Swift, ktorá si z podujatia odniesla tri ceny. Dvadsaťpäťročnú rodáčku z Pensylvánie vyhlásili za Interpretku roka. Ďalšie ocenenie si pripísala na konto za skladbu Blank Space, ktorá zvíťazila v kategórii Najlepší text piesne, a jej hit Shake It Off triumfoval v kategórii Skladba roka.

Obrazom: Udeľovanie iHeart Radio Music Awards

Najlepším nováčikom je Sam Smith a najlepšiu fanúšikovskú základňu má formácia 5 Seconds of Summer. Kategóriu Hiphopová alebo r’n’b pieseň roka ovládli Jeremih a YG so skladbou Don’t Tell ‘Em. Víťazstvo v kategórii Country skladba roka patrí piesni Burnin’ It Down Jasona Aldeana a v kategórii Tanečná skladba roka zvíťazil hit Summer Calvina Harrisa. Cenu pre alternatívnu rockovú skladbu roka získal Hozier za baladu Take Me to Church. Za spoluprácu na piesni Bang Bang ocenili Jessie J, Arianu Grande a Nicki Minaj a za Najväčšieho rebela vyhlásili country hudobníka Brantleyho Gilberta.

Špeciálnu cenu, takzvanú iHeartRadio Innovator Award, získal tento rok Justin Timberlake. Druhý ročník podujatia sa konal v losangeleskom Shrine Auditorium. Na pódiu sa počas večera predstavili napríklad Florida Georgia Line, Charlie Wilson, Jason Aldean, Snoop Dogg či Rihanna. Stretli sa na ňom aj Taylor Swift a Madonna, ktorá predstavila nový singel Ghosttown. Jamie Foxx a Chris Brown vystúpili so skladbou You Changed Me. Galavečer moderoval herec, spevák a komik Jamie Foxx.

Prehľad víťazov a víťaziek iHeart Radio Music Awards 2015:

Najlepší text piesne: Taylor Swift – Blank Space

Informácie pochádzajú z webstránok iheart.com a www.usmagazine.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Chris BrownJamie FoxxJessie JJustin TimberlakeNicki MinajSam SmithSnoop DoggTaylor Swift