Na Pohodu príde aj Manu Chao, festival rozvibruje energiou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Manu Chao
Francúzsky spevák Manu Chao. Foto: Archívne, SITA/AP

BRATISLAVA 31. marca (WEBNOVINY) – Na 19. ročníku multižánrového festivalu Bažant Pohoda, ktorý sa uskutoční od 9. do 11. júla na letisku v Trenčíne, vystúpi aj francúzsky spevák španielskeho pôvodu Manu Chao. Päťdesiattriročný interpret vystúpi spolu s kapelou La Ventura.

„Manu Chao je ako stvorený pre náš festival. Je to živel, hrá skvelú hudbu, má dobré texty, jeho koncerty sú zážitkom, pre ktorý sa hodí označenie „životný“. Snažili sme sa oňho odkedy máme na festivale zahraničných umelcov. Ešte v roku 2001 sme za ním vycestovali do Paríža. Vtedy nám dal sľub, že raz príde, minulý rok ho počas návštevy Trenčína tesne pred Pohodou zopakoval. Sme hrdí, že Manu Chao rozvibruje pozitívnou energiou naše letisko. Máme sa na čo tešiť,“ uviedol zakladateľ festivalu Michal Kaščák.

Video: Manu Chao – Me gustas tu

Manu Chao

, celým menom José-Manuel Thomas Arthur Chao, je rodákom z Paríža, jeho rodičia však pochádzajú zo Španielska. Na hudobnej scéne sa pohybuje už od roku 1984, pričom začínal v skupinách ako Hot Pants a Los Carayos. V roku 1987 založil kapelu Mano Negra, v ktorej okrem iných pôsobil aj jeho brat Antoine. Formácia fungovala do roku 1995 a na konte má štyri štúdiovky.

Manu Chao sa následne vydal na sólovú dráhu a v roku 1998 uviedol na trh album Clandestino, po ktorom nasledovali nahrávky Próxima Estación: Esperanza (2001), Sibérie m’était contéee (2004) a La Radiolina (2007). Medzi jeho najznámejšie skladby patria Me Gustas Tú, Bongo Bong, Me Quedo Contigo, Desaparecido, Welcome To Tijuana či Mr. Bobby. Manu Chao je tiež známy tým, že texty píše vo viacerých jazykoch vrátane angličtiny, francúzštiny, španielčiny, arabčiny, taliančiny a portugalčiny.

Účasť na Pohode už skôr potvrdili aj Björk, Die Antwoord, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Einstürzende Neubauten, A-Trak, Roni Size Reprazent, CocoRosie, Kaytranada, Young Fathers, Eagles of Death Metal, Beardyman, Tom Vek, Tiken Jah Fakoly, Ibeyi, Les Ambassadeurs, Of Montreal, Turbowolf, Irie Révoltés, Heymoonshaker, Kate Tempest, Omar Souleyman, Koven, Too Many Zooz, RL Grime, Dyse, Fat White Family, Hybrid Minds, Fufanu, Kuenta i Tambu, Acollective, Darkstar, Damian Lazarus & The Ancient Moons, Tricot, Lola Marsh, Seward, Off!, Mourn, Monikino Kino, Dakh Daughters, Erotic Market, Ghostigital, Bo Ningen, Pearls Negras, Anton Maskeliade, Vlasta Popić a Repetitor.

Informácie pochádzajú z webstránky www.pohodafestival.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Michal Kaščák