Vo veku 75 rokov zomrela prvá manželka Johna Lennona

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Cynthia Lennon
Cynthia Lennon spomínala na legendárneho hudobníka v knihách A Twist of Lennon (1978) a John (2005). Foto: SITA/ AP

BRATISLAVA 1. apríla (WEBNOVINY) – Vo veku 75 rokov v stredu zomrela prvá manželka už zosnulého britského hudobníka Johna Lennona Cynthia Lennon. Rodáčka z mesta Blackpool v Lancashire skonala na španielskom ostrove Malorka v dôsledku rakoviny. Smutnú správu zverejnili na webstránke jej syna Juliana Lennona www.julianlennon.com.

„Cynthia Lennon dnes zomrela v jej dome na Malorke v Španielsku napriek statočnému boju s rakovinou. Jej syn Julian Lennon bol pri nej. Rodina vám ďakuje za modlitby. Prosíme, aby ste v týchto ťažkých chvíľach rešpektovali ich súkromie,“ uviedli.

Video: John Lennon – Woman

Cynthia Lennon

sa narodila ako Cynthia Powell 10. septembra 1939. S Johnom Lennonom, ktorý sa preslávil ako člen kapely The Beatles, sa stretla v roku 1957 počas štúdia na Liverpoolskej umeleckej škole (Liverpool College of Art, pozn. SITA).

Dvojica sa zosobášila 23. augusta 1962 v Liverpoole, pričom ich syn Julian Lennon sa narodil 8. apríla 1963. Ich manželstvo oficiálne ukončili 8. novembra 1968. Cynthia Lennon sa neskôr vydala ešte tri razy. V rokoch 1970 – 1973 bol jej manželom Roberto Bassanini, v období 1976 – 1983 John Twist a v roku 2002 sa zosobášila s Noelom Charlesom, ktorý zomrel predvlani.

Na legendárneho hudobníka spomínala v knihách A Twist of Lennon (1978) a John (2005), ktorá vyšla v roku 2008 pod rovnakým názvom aj v českom preklade.

Informácie pochádzajú z webstránok www.julianlennon.com a www.bbc.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe John Lennon