Gregory Porter vystúpi už budúcu stredu v Bratislave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Gregory Porter Foto: SITA / AP Photo / Universal Music

BRATISLAVA 16. apríla (WBN/PR) – Slovenská sporiteľňa uvádza ďalší zo série výnimočných koncertov v Starej Tržnici: Jazzový večer „City Sounds“ s hlavnou hviezdou Gregory Porterom a kapelami Talent Transport a Susana Sawoff Trio!

Program koncertov sa začne v Starej tržnici už v stredu 22. apríla o 19.00h.

Vo vzácne dokonalom spojení virtuózneho a melodického, Gregory Porter je žiarivou hviezdou rovnako pre odbornú ako i laickú verejnosť. Charizmatický spevák a skladateľ v neodmysliteľnej „ušatej“ čiapke prichádza po prvý raz na Slovensko, aby obecenstvu priniesol pár hodín čistej hudobnej extázy.

Stále relatívne mladý jazzman sa stal senzáciou v rodnej Kalifornii a neskôr aj po celom svete so svojimi precítenými, živými songami na niekoľkých fantastických albumoch.

Ako sám hovorí, jeho hlas pramení z ťažkých životných skúseností, ktoré z neho vyformovali všestranného, výrazného muzikanta s nekonečným množstvom soulu v krvi. Vychovala ho matka spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami a bola bezpochyby kľúčovou postavou v jeho ceste za slávou. Keď mu ako pubertiakovi zorganizovala sólový koncert a vytlačila naň stovky lístkov, s plačom ju prosil, aby akciu zrušila. Mama verila v Gregoryho výnimočný talent až do svojej smrti a bola dôležitou hybnou silou i povzbudením, ktoré tak potreboval.

Úspech mu však nepadol do lona len tak. Prežil vážnu chudobu i hlad, sériu zlyhaní v pokusoch budovať kariéru v iných odvetviach, tragicky zlomené srdce, straty blízkych aj zdravotné ťažkosti, ktoré mu prekazili nádejnú budúcnosť vo futbale. Keď nakoniec zakotvil pri hudbe, tá ho nielen vyniesla z temnoty na svetlo, ale aj jeho spevácky prejav je obohatený tvrdými skúškami života. Porter tvrdí, že by to inak ani nešlo. Hovorí, že „cíti“ blues preto, že ho prežil.

VIDEO: Gregory Porter – Hey Laura

Zaručene nás čaká jeden z vrcholných koncertných zážitkov roka.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Gregory Porter