Kapela Elán ponúkne v Holíči koncert na európskej úrovni

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jozo raz
Spevák Jožo Ráž počas rozhovoru pre spravodajskú agentúru SITA. Bratislava, 22. apríl 2015. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 24. apríla (WEBNOVINY) – Kapela Elán sa v súčasnosti pripravuje na koncert, ktorý sa bude konať 20. júna na letisku v Holíči.

Formácia vybrala miesto, kde sa môžu stretnúť fanúšikovia zo Slovenska aj Českej republiky a vytvoriť tak atmosféru pre výnimočný zážitok. Ako v rozhovore pre agentúru SITA prezradil spevák a basgitarista zoskupenia Jožo Ráž, ľudia sa majú na čo tešiť.

Energia, ktorá sa inak nedá získať

V Holíči ponúkneme prierez našej tvorby za ostatných 40 rokov, naše najväčšie hity, ale aj niečo z nového albumu. Koncert robíme s veľkým nasadením – dvanásť kamiónov, veľké množstvo svetiel, 160-tisíc wattová aparatúra a ďalšie veci, ktoré si šoubiznis vyžaduje. Ľudia sa môžu tešiť na šou na európskej úrovni. Urobíme všetko preto, aby sme sa spolu zabavili. Našich fanúšikov milujeme a dúfame, že všetko dobre dopadne,“ uviedol.

Na naše koncerty chodí vždy toľko ľudí, koľko sa zmestí. Na letisko v Holíči sa zmestí 100-tisíc fanúšikov, tak dúfame, že sa ich toľko aj zíde,“ dodal hudobník, ktorý sa početného publika už nevie dočkať.

Publikum milujem, je to vynikajúci pocit, keď sa stretneme na koncerte a 100-tisíc ľudí sa začne radovať. Je to energia, ktorá sa nedá nijako inak získať. Potrebujem sa len nadýchnuť, vyjsť na pódium a keď ľudia začnú kričať, zrazu mám všetko, čo potrebujem. Oni mi dajú to najlepšie, ja im dám to najlepšie a to je to najkrajšie – keď si ľudia odovzdávajú dobré veci. Mne sa páči všade rovnako. Publikum je buď dobré alebo zlé, čo sa odvíja od toho, či je dobrá alebo zlá kapela. My máme dobré publikum,“ vyjadril sa.

Duetom Ráž nebol nikdy naklonený

Počas večera sa k Elánu pridá aj česká speváčka, víťazka súťaže Hlas Česko Slovenska Lo Hrůzová, ktorá s Rážom predstaví po prvý raz naživo skladbu Neodchádzaj. Tá pochádza z albumu Živých nás nedostanú, ktorý zoskupenie vydalo vlani pod značkou Warner Music a ponúka okrem iných aj piesne ako Ryšavá, Iba si pískam či Páni pripime.

Do programu sme zaradili aj trojčlennú dychovú sekciu, na čo sa teším, pretože dychy mám veľmi rád. Ako hostka vystúpi Lo Hrůzová, ktorá so mnou zaspieva skladbu Neodchádzaj. Ja som duetom nikdy nebol príliš naklonený. Mal som veľa ponúk, no nikdy sa mi do toho nechcelo. Lo som videl na zázname súťaže a hneď som pochopil, že bude správna voľba. Zatelefonoval som jej a spýtal som sa, či by so mnou chcela spolupracovať a ona súhlasila. Skladba sa nám podarila, z čoho sa veľmi radujem. Lo je vynikajúca speváčka. Ak by s ňou spolupracoval nejaký profesionál, môže jej pomôcť stať sa veľkou hviezdou,“ povedal 60-ročný rodák z Bratislavy, ktorý s Lo bude pracovať aj v budúcnosti. V roku 2016 plánuje s kapelou Elán tiež vydať nový album.

Zákaz pitia alkoholu

Muzikant tiež prezradil, že pred koncertmi majú všetci členovia zákaz pitia alkoholu. „Pred koncertom je zakázané piť alkohol, pretože to môže ovplyvniť samotné vystúpenie. Jeden pohárik na hlasivky je však povolený, pijeme keď tak až po koncerte,“ objasnil.

Spevák legendárnej kapely je známy milovník whisky a cigár. Práve táto kombinácia mu spríjemňuje výnimočné chvíle, keď si pustí nahrávky obľúbených interpretov. „Hudbu celkovo veľmi nepočúvam. Raz za rok si pustím z vinylovej platne Chicago, zapálim si dobrú cigaru, nalejem si whisky a vtedy nič iné nepotrebujem. Hudbu robím preto, lebo som ju dostal od Boha a preto ju jednoducho musím robiť. Podobne ako lekár, ktorý lieči ľudí, pretože to musí robiť. Ja spievam, pretože to viem, pretože Boh to tak chce,“ povedal Jožo Ráž, ktorý je veľkým fanúšikom už zosnulého speváka kapely Queen Freddieho Mercuryho.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jožo Ráž