Lady Gaga dostane cenu Skladateľskej siene slávy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lady Gaga
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 24. apríla (WEBNOVINY) – Americká speváčka Lady Gaga dostane historicky prvú Contemporary Icon Award. Dvadsaťdeväťročnej interpretke vzdá česť Skladateľská sieň slávy (Songwriters Hall of Fame, pozn. SITA) 18. júna v jej rodnom New Yorku za to, že sa jej „podarilo dosiahnuť status ikony v populárnej hudbe“.

Do Skladateľskej siene slávy tento rok uvedú interpretov ako Bobby Braddock, Willie Dixon, Robert Hunter & Jerry Garcia, Toby Keith, Cyndi Lauper a Linda Perry. Van Morrison dostane Johnny Mercer Award, Nate Ruess zas Hal David Starlight Award.

Lady Gaga

, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Na konte má šesť cien Grammy, pričom dve z nich si vyslúžila vďaka skladbe Bad Romance z EP The Fame Monster (2009).

Z druhého albumu Born This Way (2011) pochádzajú single Born This Way, Judas, Edge Of Glory, You And I a Marry The Night. Začiatkom novembra 2013 vydala tretiu štúdiovku Artpop a o necelý rok neskôr sa do predaja dostal album Cheek To Cheek (2014), ktorý nahrala s Tonym Bennettom. Lady Gaga predala celosvetovo približne 28 miliónov kópií albumov a 140 miliónov kópií singlov. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a viackrát ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta.

Informácie pochádzajú z webstránky www.billboard.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lady Gaga