Zomrel legendárny skladateľ Elvisa Presleyho, mal 96 rokov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Elvis Presley
Sid Tepper sa podieľal na viac ako 40 piesňach pre legendárneho Elvisa Presleyho (na fotografii). Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 27. apríla (WEBNOVINY) – Vo veku 96 rokov zomrel americký hudobný skladateľ Sid Tepper. Rodák z New Yorku skonal prirodzenou smrťou 24. apríla vo floridskom Miami Beach vo svojom dome, obklopený rodinou. Zanechal po sebe päť detí, sedem vnúčat a tri pravnúčatá. Jeho manželka Lillian zomrela v roku 2005.

Sid Tepper

sa narodil 25. júna 1918. Známy je najmä vďaka spolupráci s Royom C. Bennettom. Podieľal sa na viac ako 40 piesňach pre legendárneho Elvisa Presleyho. Patrí k nim napríklad The Lady Loves Me, ktorú Presley zaspieval s Ann-Margret vo filme Viva Las Vegas (1964).

Obrazom: Elvis Presley – The Lady Loves Me

Pracoval aj na piesňach ako Nuttin’ for Christmas, All That I Am, Stay Away, The Naughty Lady of Shady Lane, Kiss of Fire, G.I. Blues, Red Roses For A Blue Lady, Puppet on a String, Don’t Come Running Back To Me, The Young One či Glad All Over, ktorú prevzali napríklad aj The Beatles. Jeho skladateľský talent je možné počuť aj na nahrávkach interpretov ako Cliff Richard, Frank Sinatra, Dean Martin, Nancy Wilson, Peggy Lee, Ray Charles alebo Louis Armstrong.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Elvis PresleyFrank Sinatra