Zverejnili videoklip z filmu Sedem zhavranelých bratov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sedem zhavranelých bratov
Do kín príde 28. mája slovenská rozprávka Sedem zhavranelých bratov. Foto: youtube.com/printscreen

BRATISLAVA 12. mája (WEBNOVINY) – Tvorcovia očakávanej rozprávky Sedem zhavranelých bratov zverejnili prostredníctvom služby YouTube videoklip ku skladbe Ten príbeh za náš sen stál. Pieseň pre film nahrala slovenská speváčka Marika Gombitová. Jej text napísal Kamil Peteraj, hudbu zložil Vašo Patejdl.

Videoklip prináša zábery z filmu, ktorý by sa mal dostať do slovenských kín 28. mája. V titule, ktorý v rámci Slovenskej republiky nakrúcali v Terchovej, Zuberci a vo Vysokých Tatrách, sa predstavia Martha Issová, Sabina Remundová, Lukáš Příkazký, Csongor Kassai, Kristína Svarinská, Marián Geišberg či Miro Noga.

O réžiu a scenár sa postarala Alice Nellis, o dialógy v slovenskom znení Ľubomír Feldek. Spomínaný Vašo Patejdl zložil do snímky hudbu.

Marika Gombitová

je rodáčkou z Turian nad Ondavou. Spievať začala ako 13-ročná so svojimi bratmi v amatérskej skupine Matador. Počas štúdia na strednej škole v Košiciach pôsobila v skupine Profily, potom krátko v košických tanečných orchestroch Júliusa Olajoša a Juraja Szabadoša.

Od roku 1976 bola členkou Modusu, s ktorým vydala päť albumov. Okrem toho má na konte aj dvanásť sólových nahrávok a tiež jednu štúdiovku so skupinou Collegium Musicum. V novembri 1980 po dopravnej nehode ochrnula.

V roku 1996 získala výročnú cenu Grand Prix Zväzu autorov a interpretov za celoživotný prínos a rozvoj slovenskej populárnej hudby. Tento rok ju počas udeľovania cien OTO uviedli do Siene slávy. Informácie pochádzajú od Evy Gažovej a z archívu agentúry SITA.

Video: Marika Gombitová – Ten príbeh za náš sen stál

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alice NellisKamil PeterajĽubomír FeldekMarián GeišbergMarika GombitováVašo Patejdl