Bývalý člen skupiny Genesis Steve Hackett zahrá na Slovensku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Steve Hackett a DJABE Foto: Festival peknej hudby

Maďarský smooth jazzový DJABE a pôvodný člen skupiny GENESIS Steve Hackett zahrajú spoločne 1. augusta na festivale PEKNEJ HUDBY na Starom zámku v Banskej Štiavnici.

BRATISLAVA 28. júla (WBN/PR) – Renomovaná maďarská skupina Djabe aktuálne strihá na svojom metri číslicu 20 ! Hrajú už od roku 1995 a vďaka svojej hudobnej originalite a virtuozite členov sú častým hosťom najlepších svetových jazzových festivalov. Do oka si padli aj so Steveom Hackettom, britským spevákom, skladateľom a gitaristom, ktorý bol na začiatku pôsobenia v hudobnej branži významným členom progressive rockovej kapely Genesis. V roku 1977 (po siedmich rokoch pôsobenia v kapele), po tom čo prispel k šiestim štúdiovým albumom, trom live záznamom a siedmim singlom, z Genesis odišiel a začal sa venovať sólovej kariére. V roku 2010 bol spolu s ostatnými kolegami uvedený ako člen Genesis do Rock an Rollovej siene slávy.

Djabe a Steve Hackett majú za sebou niekoľkoročnú plodnú spoluprácu, množstvo nahrávok a koncertov. Ich neviditeľné hudobné puto a neopočúvané hudobné harmónie si budete môcť vychutnať vo výnimočnom prostredí Starého zámku v Banskej Štiavnici v rámci festivalu Peknej hudby.

Hudobný priekopník, gitarista a skladateľ Steve Hackett sa vracia s novým sólovým albumom Wolflight, ku ktorému boli zrealizované dva videoklipy, titulná skladba a ‘Love Song To A Vampire’. V druhej uvedenej hrá ako hosť na basgitaru nedávno zosnulý basgitarový guru Chris Squire (YES).

Režisérom oboch je Paul Gosling, ktorého rukopis Hackettovi imponuje. Steve k filmovej podobe skladby „The ‚Love Song to a Vampire‘ poznamenal: „S Paulom sme diskutovali o stvárnení videa. Jeho atmosféru čerpá z historického mesta Leicester. Paul podčiarkol mýtický príbeh fatálneho vzťahu, premenu od masky očarujúcej bytosti lákajúcej obeť k jej finálnej deštrukcii.“

VIDEO: STEVE HACKETT – Love Song To A Vampire

Dominantou albumu je elektrická gitara dopĺňaná klasickou akustickou, dvanásťstrunkou ale aj Arabskou lutnou a nad všetkým znie ako klenba Hackettov uhrančivý spev.

Steve Hackett sa obklopil osvedčenými a dlhoročnými spoluhráčmi ako Roger King (klávesy a programovanie), Gary O’Toole (bicie), Rob Townsend (saxofón, duduk), Nick Beggs (basa). Album doplnila zborovým spevom Amanda Lehmann a exotickými nástrojmi hostia Malik Mansurov (tar) a Sara Kovaks (didgeridoo). Zoznam uzatvára spomínaná účasť basgitaristu Chrisa Squirea, bubeníka Hugo Dagenhardta (Dust and Dreams) a skladateľský tým uzatvára Hackettova manželka Jo Hackett a Roger King.

Hackett naviac vyrazí v októbri na 19 koncertov po svojom sladkom rodnom Anglicku so stále úspešným projektom Genesis Revisited. Iste chytrejší spomedzi nás pochopili, že ide o skladby z „Hackettovského“ obdobia v Genesis. Zároveň ale bude logicky propagovať aj novinku Wolflights. Zas tak a aby tej oslavy nebolo málo, uplynulo 40 rokov od vydania Hackettovej sólovej prvotiny „Voyage of the Acolyte“, takže až disponujete nejakým originálnym vydaním, hor sa do Štiavnice za hudobným zážitkom a podpisom !

1.8. BANSKÁ ŠTIAVNICA, STARÝ ZÁMOK, FESTIVAL PEKNEJ HUDBY, 20 hod

Ďalšie informácie na http://www.fph.sk

STEVE HACKETT Online:

www.hackettsongs.com

www.facebook.com/pages/Steve-Hackett/123101228589

www.twitter.com/HackettOfficial

INSIDEOUTMUSIC Online:

www.insideoutmusic.com

www.youtube.com/InsideOutMusicTV

www.facebook.com/InsideOutMusic

www.twitter.com/insideouteu

www.myspace.com/insideoutlabel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Steve hackett