Iron Maiden predstavili nový singel, album vyjde v septembri

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Iron Maiden
Bruce Dickinson - Iron Maiden Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 14. augusta (WEBNOVINY) – Anglická heavymetalová kapela Iron Maiden predstavila skladbu Speed Of Light, ktorá je prvým singlom z jej pripravovaného dvojalbumu The Book Of Souls.

Do predaja sa dostane 4. septembra a bude obsahovať jedenásť skladieb, ktoré formácia začala nahrávať v lete 2014 v štúdiu Guillaume Tell v Paríži.

Video: Iron Maiden – Speed Of Light

Novinka s celkovou dĺžkou 92 minút bude prvým štúdiovým dvojalbumom kapely a bude obsahovať aj doteraz najdlhšiu skladbu skupiny s názvom Empire Of The Clouds, ktorá má 18 minút a jednu sekundu. Nahrávka vyjde na dvoch CD v základnej aj v deluxe verzii, či na troch čiernych vinyloch.

Formácia plánuje štúdiovku predstaviť na budúci rok aj na turné. Počkajú však, kým sa spevák Bruce Dickinson úplne zotaví z nedávnej liečby rakoviny jazyka, ktorá dopadla úspešne.

Iron Maiden

vznikli v roku 1975 a debutovali o päť rokov neskôr eponymným albumom, pričom odvtedy uviedli na trh ďalších štrnásť štúdioviek, z ktorých zatiaľ poslednou je nahrávka The Final Frontier (2010). Okrem spomínaného Dickinsona v kapele pôsobia aj Steve Harris (basgitara), Dave Murray (gitara), Adrian Smith (gitara, sprievodné vokály), Janick Gers (gitara) a Nicko McBrain (bicie). Skupina má na konte BRIT Award, Grammy či Ivor Novello Award. Na celom svete predala viac ako 85 miliónov kópií albumov a je jednou z najvýznamnejších heavymetalových kapiel v hudobných dejinách.

Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia