Britská kapela Black Sabbath ohlásila posledné turné

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Black sabbath
Členovia Black Sabbath (zľava) Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 4. septembra (WEBNOVINY) – Anglická kapela Black Sabbath vyrazí 20. januára na svoje posledné turné s názvom The End. Formácia o tom informovala prostredníctvom krátkeho videa, ktoré zverejnila na oficiálnej webstránke www.blacksabbath.com.

„Kapela Black Sabbath odštartuje 20. januára 2016 rozlúčkové turné The End a vďaka tej najfascinujúcejšej produkcii sľubuje prekonanie všetkých predošlých koncertných šnúr. Keď sa toto turné skončí, nastane skutočný koniec, koniec jednej z najlegendárnejších kapiel v histórii rock’n’rollu, Black Sabbath,“ uviedli v závere videa.

Skupina zverejnila termíny vystúpení v Severnej Amerike, Austrálii a na Novom Zélande. V októbri by mali pridať ďalšie dátumy. Počas koncertov sa predstavia spevák Ozzy Osbourne, gitarista Tony Iommi a basgitarista Geezer Butler. Kto sa posadí za bicie, zatiaľ nie je známe.

Video: Black Sabbath ohlásili posledné turné

Black Sabbath

vznikli v roku 1969 v Birminghame. V prvej zostave hral okrem spomínaných troch členov aj bubeník Bill Ward. V roku 1979 Osbourna vyhodili pre jeho alkoholovú a drogovú závislosť. Nahradil ho Ronnie James Dio, ktorý zomrel v máji 2010 vo veku 67 rokov.

Skupina sa v pôvodnej zostave vrátila na scénu v roku 1997 a následne vydala živý album Reunion (1998). V roku 2001 začali hudobníci pod dohľadom producenta Ricka Rubina nahrávať nový štúdiový album, no nedokončili ho a opäť sa rozišli. V roku 2006 Black Sabbath uviedli do Rock ‚n‘ rollovej siene slávy.

Návrat na scénu v najslávnejšej zostave oznámili 11. novembra 2011 v losangeleskom klube Whisky A Go Go. Spoluprácu ale neskôr odmietol Bill Ward, ktorý bol nespokojný s kontraktom. Trojicu Ozzy Osbourne, Geezer Butler a Tony Iommi tak doplnil Brad Wilk, ktorý spolupracoval napríklad s Rage Against The Machine či Audioslave.

Spoločne nahrali štúdiovku 13 (2013), s ktorou dobyli britský aj americký albumový rebríček. Počas predchádzajúceho Reunion Tour hral s kapelou na bicie Tommy Clufetos.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ozzy Osbourne