Sam Smith vytvoril nový rekord albumového UK Chartu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sama Smitha vyhlásili na BRIT Awards za nováčika roka a získal tiež Brits Global Success Award. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 5. septembra (WEBNOVINY) – Anglický spevák Sam Smith vytvoril so svojou debutovou štúdiovkou In The Lonely Hour (2014) nový rekord britského albumového rebríčka. Nahrávka, ktorá vlani v máji debutovala na prvej priečke, totiž zaznamenala 67. týždeň po sebe v prvej desiatke, čo je historicky najdlhšie neprerušované umiestnenie v top 10 pre debutový album.

Doterajší rekord držala speváčka Emeli Sandé, ktorej štúdiovka Our Version Of Events (2012) strávila v prvej desiatke 66 týždňov po sebe. Predtým boli takmer 50 rokov rekordérmi The Beatles s albumom Please Please Me (1963), ktorý bol v top 10 bez prestávky 62 týždňov.

Video: Sam Smith – In The Lonely Hour

https://www.youtube.com/watch?v=nu2ukj1do3c

Dvadsaťtriročný

Samuel Frederick „Sam“ Smith

je známy napríklad vďaka spolupráci na piesni Latch dua Disclosure. Podieľal sa tiež na singli La La La, ktorý v roku 2013 vydal producent Naughty Boy.

V októbri 2013 mu vyšlo EP Nirvana a vlani spomínaný album In The Lonely Hour, ktorý obsahuje úspešné single Stay With Me, Money On My Mind, Like I Can či I’m Not The Only One. Smith zvíťazil v ankete BBC Sound of 2014, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Doteraz získal napríklad štyri Grammy, šesť MOBO Awards, tri BRIT Awards alebo tri Billboard Music Awards.

Informácie pochádzajú z webstránky www.officialcharts.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Emeli SandéSam Smith