Jaromír Nohavica ponúkol na stiahnutie DVD záznam z koncertu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nohavica
Jaromír Nohavica ponúkol zdarma na stiahnutie DVD s názvom Půlnoční trolejbus, ktoré obsahuje záznam jeho koncertu so špeciálnym repertoárom. Foto: SITA/nohavica,cz
Nohavica
Foto: karaoketexty.sk

BRATISLAVA 27. decembra (WEBNOVINY) – Český pesničkár Jaromír Nohavica si aj tento rok pripravil pre svojich priaznivcov vianočný darček. Tentoraz ponúkol zdarma na stiahnutie DVD s názvom Půlnoční trolejbus, ktoré obsahuje záznam jeho koncertu so špeciálnym repertoárom.

„Ide o takmer hodinový záznam väčšej časti koncertu zloženého z piesní Bulata Okudžavu a Vladimira Vysockého. Koncert sa uskutočnil 24. októbra v Ruskom stredisku vedy a kultúry v Prahe,“ napísal hudobník na svojej oficiálnej webstránke www.nohavica.cz, kde sa dá záznam z koncertu stiahnuť.

Nohavica okrem toho pokračuje aj v projekte Písně od A do Z, v rámci ktorého na internete zverejňuje všetky svoje skladby. Projekt by mal dokončiť 7. júna 2013, teda v deň svojich 60. narodenín. Zatiaľ zverejnil 37 piesní, pričom pri všetkých je k dispozícii aj ich text.

Jaromír Nohavica je najznámejším a najúspešnejším pesničkárom v Česku, pričom veľkú fanúšikovskú základňu má i na Slovensku a v Poľsku. Debutoval albumom Darmoděj (1988), medzi jeho ďalšie významné nahrávky patria albumy V tom roce pitomém (1990), Mikymauzoleum (1993), Divné století (1996), Moje smutné srdce (2000), Babylon (2003) či Ikarus (2008).

V ostatných rokoch vydáva tzv. Virtuálky, ktoré si fanúšikovia môžu z internetu sťahovať zadarmo. Ostravský muzikant má na konte také hity ako Kometa, Ostravo, Ještě mi scházíš, Když mě brali za vojáka, Zatímco se koupeš, Těšínská, Zítra ráno v pět, Bláznivá Markéta, Fotbal, Sarajevo, Mikymauz či Až to se mnu sekne.

Ako textár je podpísaný pod hitom Lásko, voníš deštěm pre Mariu Rottrovú, spolupracoval aj so skupinou Čechomor či Karlom Plíhalom. Milovník tvorby Bohumila Hrabala je známy aj ako prekladateľ Mozartových opier do češtiny. Jeho koncerty bývajú beznádejné vypredané a to napriek tomu, že Nohavica ich propaguje len minimálne a vstupenky nedistribuuje cez veľké predajné siete.

Jaromír Nohavica – Setkání s A.S.Puškinem

Tracklist DVD Jaromír Nohavica – Půlnoční trolejbus:

01 Píseň pro V. V.

02 Píseň o příteli

03 Píšu historický román

04 Vězeňská

05 Před sochou Puškina

06 Píseň o převtělování

07 Bitevní plátno

08 On nevrátil se z boje

09 Ranní rozcvička

10 Setkání s A. S. Puškinem

11 Vrchol

12 Úvěr času

13 Černý kocour

14 Pravda a Lež

15 Ten kdo přede mnou s ní žil

16 Rozhovor u televizoru

17 Loučení s Polskem

18 Půlnoční trolejbus

Informácie pochádzajú z webstránky www.idnes.cz a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaromír Nohavica