Jaromír Nohavica vystúpi v Púchove a Bratislave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nohavica
Český pesničkár Jaromír Nohavica Foto: karaoketexty.sk

BRATISLAVA 8. marca (WEBNOVINY) – Český pesničkár Jaromír Nohavica vystúpi na konci apríla v Púchove a v Bratislave absolvuje hneď päť koncertov. Päťdesiatosemročný hudobník odštartuje slovenské miniturné vo štvrtok 26. apríla v športovej hale v Púchove. Predpredaj vstupeniek na predstavenie odštartuje 12. marca, lístok bude stáť 15 eur.

Séria vystúpení v slovenskej metropole začne v piatok 27. apríla koncertom v Ateliéri Babylon (bývalé Divadlo West). Na druhý deň sa predstaví v historickej budove Slovenského národného divadla (SND) na Hviezdoslavovom námestí, kde vystúpi aj 29. apríla a to hneď dvakrát.

Prvé nedeľňajšie vystúpenie so začiatkom o 16:30 bude určené deťom. Nohavica na ňom predstaví album Tři čuníci (1994). Druhý koncert o 19:00 už bude určený ľuďom nad 12 rokov. Bratislavskú šnúru pesničkár ukončí v pondelok 30. apríla veľkým koncertom v Hant aréne, známej ako Športová hala Pasienky.

Vstupenky na koncerty v Bratislave sa už predávajú na stránke www.drhorak.sk a v predajni Dr. Horák na Medenej 19 v Bratislave. Lístky na „dospelácke“ koncerty sa dajú kúpiť za 20 až 43 eur, vstupenky na špeciálne, približne hodinu trvajúce detské predstavenie stoja od 7 eur pre dieťa a od 15 eur pre jeho zástupcu. Maximálny počet predaja vstupeniek na jednu osobu je šesť kusov.

Jaromír Nohavica je najznámejším a najúspešnejším pesničkárom v Česku, veľkú fanúšikovskú základňu má i na Slovensku a v Poľsku. Debutoval albumom Darmoděj (1988), medzi jeho ďalšie významné štúdiovky patria nahrávky Osmá barva duhy (1989), Mikymauzoleum (1993), Darmoděj a další (1995), Divné století (1996), Moje smutné srdce (2000), Babylon (2003) či Ikarus (2008).

V ostatných rokoch vydáva tzv. Virtuálky, ktoré si fanúšikovia môžu z internetu sťahovať zadarmo. Ostravský muzikant má na konte také hity ako Kometa, Ostravo, Ještě mi scházíš, Když mě brali za vojáka, Zatímco se koupeš, Těšínská, Zítra ráno v pět, Bláznivá Markéta, Fotbal, Sarajevo, Mikymauz či Až to se mnu sekne.

Ako textár je podpísaný pod hitom Lásko, voníš deštěm pre Mariu Rottrovú, spolupracoval aj so skupinou Čechomor či Karlom Plíhalom. Milovník tvorby Bohumila Hrabala je známy aj ako prekladateľ Mozartových opier do češtiny. Jeho koncerty bývajú beznádejné vypredané a to napriek tomu, že Nohavica ich propaguje len minimálne a vstupenky nedistribuuje cez veľké predajné siete.

Prehľad aprílových koncertov Jaromíra Nohavicu na Slovensku:

26. apríla o 19:00 – Púchov / Športová hala

27. apríla o 20:00 – Bratislava / Ateliér Babylon (bývalé Divadlo West)

28. apríla o 19:00 – Bratislava / Slovenské národné divadlo

29. apríla o 16:30 – Bratislava / Slovenské národné divadlo (detské predstavenie Tři čuníci)

29. apríla o 19:00 – Bratislava / Slovenské národné divadlo

30. apríla o 20:00 – Bratislava / Hant aréna (ŠH Pasienky)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jaromír Nohavica