Kapela Lucie sa vrátila, už rokuje o muzikáli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lucie
Kapela Lucie Foto: facebook.com

BRATISLAVA 17. januára (WEBNOVINY) – Členovia českej skupiny Lucie, ktorí v decembri oznámili návrat na hudobnú scénu, v súčasnosti rokujú o divadelnom muzikáli zloženom z ich hitov. Ten by mohol mať premiéru na jeseň v Hudobnom divadle Karlín v Prahe.

Ponuku sme skutočne dostali, ale nič nie je podpísané. Nie sme typy na muzikál, preto dosť zvažujeme, či do toho pôjdeme,“ uviedol klávesák Michal Dvořák. Realizáciu muzikálu nevylúčil ani gitarista a spevák Robert Kodym. „Ak áno, musí to byť maximalistické a bude to vyžadovať veľké investície. Rozhodne by to nemala byť ďalšia muzikálová továreň na peniaze so štandardnými hviezdami miestneho šoubiznisu. Chceme, aby sa vymykal a dal ľuďom zážitok,“ vysvetlil Kodym.

Páči sa mi napríklad to, čo urobil tím Jesus Christ Superstar. Považujem ho za najlepší muzikál, aký u nás bol,“ doplnil Dvořák, ktorý tak nepriamo naznačil, že o inscenáciu by sa malo postarať spomínané Hudobné divadlo Karlín. Obaja hudobníci však vylúčili, že by v prípadnom predstavení sami vystupovali. „Nie sme herci, ale radi by sme mali umelecký dozor, aby bol výsledok čo najlepší,“ dodali muzikanti.

O tom, či sa muzikál naozaj stane realitou, v súčasnosti nechce hovoriť ani riaditeľ karlínskeho divadla Egon Kulhánek. „V tejto chvíli nemôžem nič potvrdiť ani vyvrátiť. Nové predstavenia vždy ohlasujeme až na tlačovej konferencii, keď poznáme obsadenie a dátum premiéry,“ uviedol.

Kapela Lucie pôsobila na scéne od polovice 80. rokov. Na konte má sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je nahrávka Dobrá kočzka která nemlsá (2002). Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Amerika, Černý andělé, Troubit na trumpety by se nám líbilo, Medvídek, Dotknu se ohně, Šrouby do hlavy, Oheň, Panic, Zkamenělý dítě, Pod měděným nebem, Hvězda, Srdce alebo Lucie.

Robert Kodym a P.B.CH. po ohlásení prestávky v roku 2004 pôsobili vo formácii Wanastowi Vjecy, David Koller vystupoval sólovo s kapelou Kollerband a Michal Dvořák pracoval na rôznych hudobných projektoch, od reklamy po klasickú hudbu.

Informácie pochádzajú z webstránky www.idnes.cz a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe David Koller