Katka Koščová sa na Rock for People vyzbrojila vodou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Katarina koščová
Katarína Koščová Foto: facebook.com/David Suchar

BRATISLAVA 3. júla (WEBNOVINY) – Už dnes sa v Hradci Králové začína 18. ročník hudobného festivalu Rock for People, ktorý potrvá až do 6. júla. Na podujatí sa predstaví aj slovenská speváčka Katarína Koščová spolu so skupinou Neřež, s ktorou nedávno absolvovala turné.

Koščovej hudba sa síce nedá označiť ako rock, samotná speváčka si však nemyslí, že by na Rock for People nezapadla.

Nemám pocit, že by som ja bola nejaká rarita v rámci žánru na festivale Rock for People. Myslím si, že aj napriek tomu, že festival má v názve slovo rock, tak je dosť multižánrovo zameraný a že tam hrajú kapely s rôznymi hudobnými štýlmi. Je to strašne super. Myslím, že aj ľudia to oceňujú. Veď festival trvá niekoľko dní, takže si prosto oddýchnu od jedného štýlu a môžu vidieť takú všehochuť. To, čo prinesiem ja s kapelou Neřež, nebude mimo ostatného programu,“ uviedla speváčka, ktorá je pripravená na horúce počasie počas festivalu.

No, musím povedať, že tie letné horúčavy veľmi nezvládam, ale na druhej strane sa nejako špeciálne neobrňujem proti nim. Jediné, čo máme pripravené, je klimatizácia v aute a litre vody. A ešte krém na opaľovanie. Ale nič špeciálne. Ja sa budem snažiť byť mimo slnka, lebo fakt veľmi nemusím, keď mi pripeká na hlavu. To je všetko. Budeme hrať v podvečerných hodinách, takže by to malo byť celkom fajn,“ prezradila Koščová, ktorá na Rock for People vystúpi v stredu 4. júla.

S týmto termínom je veľmi spokojná, pretože v rovnaký deň si po svojom koncerte môže pozrieť vystúpenie svojej obľúbenej skupiny. „My máme s mojím mužom veľmi radi kapelu Franz Ferdinand, takže ich by sme si radi pozreli. Hlavne to tak pekne stíhame, že my končíme o nejakej siedmej a oni začínajú o ôsmej. Na toto sa tešíme. A večer, keď tam budeme aj my, hrajú aj Prodigy. Nie je to štýl, ktorý ja doma bežne počúvam, ale koncert môže byť úplne fantastický. Toto si asi nenecháme ujsť,“ uzavrela.

Tohtoročným headlinerom festivalu Rock for People je americká formácia Faith No More, okrem nej vystúpia napríklad aj americký producent Skrillex, londýnsky rapper Example, britské elektronické formácie The Prodigy a Orbital, spomínaná škótska alternatívno-rocková skupina Franz Ferdinand, nemecká formácia Irie Révoltés či americká metalcoreová kapela August Burns Red.

Slovenskú a českú scénu budú reprezentovať napríklad Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Polemic, Monkey Business, AMO, Tata Bojs, Mig 21, Vypsaná Fixa, Čechomor, Mňága a Žďorp, Mandrage, Aneta Langerová, Support Lesbiens či Meky Žbirka a Cappella Istropolitana. Informácie agentúre SITA poskytla PR manažérka festivalu Rock for People na Slovensku Maca Schmidtová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Aneta LangerováFranz FerdinandKatarína KoščováKatka KoščováTomáš Klus