Red Hot Chili Peppers nahrávajú nový album

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Red Hot Chilli Peppers
Anthony Kiedis Foto: AP Photo/Gustavo Bom

BRATISLAVA 16. septembra (WEBNOVINY) – Americká skupina Red Hot Chili Peppers (RHCP) začala v pondelok 13. septembra nahrávať nový štúdiový album. Na akcii Celebrity Expression Session nadácie Surfrider to potvrdil spevák kapely Anthony Kiedis.

„“Piesne sme tvorili jedenásť mesiacov. Práve pred jedenástimi mesiacmi od nás odišiel gitarista John Frusciante. Bol to jeden z momentov pri ktorom si kladiete otázku: ‚Je to dobré alebo zlé?‘ Pre neho to bolo dobré, pretože chce viac experimentovať, skúšať nové veci. Pre nás to ale taktiež bolo dobré, lebo máme nového člena, s ktorým sme už nahrali veľa materiálu,“ uviedol 47-ročný Kiedis.

V poradí desiaty štúdiový album má producentsky na starosti Rick Rubin, ktorý s RHCP spolupracoval na albume By The Way (2002) i prelomovej nahrávke Blood Sugar Sex Magik (1991).

Nasledovníka dvojalbumu Stadium Arcadium (2006) skupina nahráva s novým gitaristom Joshom Klinghofferom. Ten nahradil v zostave spomenutého Johna Fruscianteho, ktorý kapelu opustil koncom roka 2009. Red Hot Chili Peppers majú na konte deväť štúdiových nahrávok. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under the Bridge, Scar Tissue, Californication, Aeroplane, Give It Away či Can’t Stop.

Z ostatnej štúdiovky Stadium Arcadium vyšla pätica singlov – Dani California, Tell Me Baby, Snow (Hey Oh), Desecration Smile a Hump de Bump. Skupina predala na celom svete viac ako 55 miliónov nahrávok a získala 6 cien Grammy.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Red Hot Chili Peppers